Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Energie zuinige horeca
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Bedrijven > Energie zuinige horeca

Energie zuinige horeca

De horeca is grootverbruiker met energie. Restaurants gebruiken elektriciteit vooral voor keukenapparatuur, verlichting, airconditioning en overige apparaten zoals terrasverwarming. In restaurants wordt ruim 10 % van de elektriciteit gebruikt voor de koeling van voedsel. Gas wordt voornamelijk gebruikt voor de verwarming en het koken in de keuken.

Tips voor energiebesparing

  1. Het gebruik van led verlichtingssystemen in plaats van conventionele lampen levert een aanzienlijke besparing op. Er zijn talrijke led armaturen en systemen die zorgen voor elk gewenst lichtniveau. Naast besparen op energie zijn led lampen veel duurzamer.

  2. Bij het installeren van een weersafhankelijke regeling in de cv installatie kan ruim 10% bespaard worden.

  3. Door balansventilatie wordt warmte teruggewonnen uit ventilatielucht. De warmte in de uitgaande lucht kan worden gebruikt om de binnenkomende lucht te verwarmen. Tot 90% kan op deze wijze worden teruggewonnen wat een aanzienlijke besparing oplevert.

  4. Gebruik Infrarood terrasverwarmers. Deze hebben een laag wattage, geen uitstoot en bieden een hoger niveau van warmte.

  5. Het is mogelijk de wasstraat aan te sluiten op de centrale verwarming in plaats van de koud-waterleiding. Door de (vaat)wasmachine aan te sluiten op een warmwaterleiding wordt gas in plaats van elektriciteit gebruikt.

  6. Reinigen van condensoren van koelapparatuur betekent een betere koeling vanwege het beter verwijderen van warmte. Ook het regelmatig reinigen van rubbers bij de deuren draagt bij tot een betere sluiting. Regelmatig schoonmaken bespaart al snel 10% op het verbruik.

  7. Gebruik energiezuinige elektrische apparaten. Apparaten met een goed energielabel zijn aanzienlijk goedkoper in het gebruik. Sommige energiezuinige apparaten staan op de Energielijst. Deze komen in aanmerking voor een Energie Investerings Aftrek (EIA). Dit betekent dat je een extra bedrag ter grootte van 45% (2019) van het investeringsbedrag ten laste mag brengen van de winst.


Met energiebesparing is veel geld te verdienen. Duurzaamheid geldt ook als meerwaarde. Wanneer u dus gaat besparen op energie helpt u dus gelijk mee aan een beter milieu. Dat geldt ook voor het aanschaffen van apparaten. Bij Horeca grootkeuken shop zijn er diverse apparaten met een goed keurmerk. Apparaten die een lange levensduur hebben en een gunstig verbruik.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
      Marketing
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Pakketten versturen
      Kostenbesparingen voor het MKB
      Energie zuinige horeca
      Tips voor een budget kerstpakket
      Ben je ontslagen?
      Bedrijfsnetwerk aanleggen
      Besparen tijdens thuiswerken
   Overig