Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    5 tips om te besparen op kantoorartikelen
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Bedrijven > Besparen op kantoorartikelen

5 tips om te besparen op kantoorartikelen

Het leven is al duur genoeg, en om nu ook nog tientallen euro’s per maand uit te geven aan allerlei kantoorartikelen: dat is gewoonweg zonde. Gelukkig zijn er genoeg manieren om op zaken te besparen - en zo ook op de kantoorartikelen. Met deze tips zorg je ervoor dat jij iedere maand weer een paar tientjes kan besparen.
kantoorartikelen.png

1. Een print abonnement

Het vervangen van cartridges kost niet alleen veel tijd; maar ook geld. Gelukkig zijn er tegenwoordig print abonnementen. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en krijgt nieuwe cartridges automatisch toegestuurd. De printer geeft namelijk een seintje naar de leverancier wanneer de cartridges bijna leeg zijn, en voordat je het weet heb jij ze op de deurmat liggen: inclusief handige retourenvelop. Op deze manier heb je minder printkosten, en bespaar je ook nog eens wat tijd. Eén van die dingen die je eigenlijk jaren geleden al had moeten doen!

2. Papier recyclen

Er wordt natuurlijk meer dan eens een verkeerd printje gemaakt. Over het algemeen wordt dit papier vervolgens zonder pardon gewoon in de prullenbak gegooid: en dat is natuurlijk zonde! Ook het oude papier van bijvoorbeeld verkeerde printjes kan op allerlei manieren gebruikt worden - als kladblaadje bijvoorbeeld. Hoe meer papier er gerecycled wordt, hoe minder kosten je uiteindelijk zult maken.

3. Vermijd wegwerp producten

Veel kantoren en andere aangelegenheden maken gebruik van plastic of kartonnen glazen, bekers en bakjes. Hoewel dit erg handig en vaak ook hygiënisch is, is dit niet de meest voordelige manier van werken. Je kunt in dit geval beter overstappen op echte glazen (die dus meerdere keren gebruikt kunnen worden), mokken en kommen. Niet alleen bespaar je zo geld maar je draagt ook nog eens een steentje bij aan het milieu.

4. Geef ook tweedehands een kans

Niet alles hoeft natuurlijk nieuw aangeschaft te worden. Neus eens rond op marktplaats of andere online bieders; je zult al snel zien dat er veel tweedehands kantoorartikelen aangeboden worden. Meer dan eens moet een organisatie alle spullen de deur uit doen in verband met bijvoorbeeld een faillissement; en deze items kun jij vervolgens voor een dubbeltje op de kop tikken.

5. Gooi niets zomaar weg

Wie wat bewaard, heeft wat. We hebben het waarschijnlijk allemaal wel van onze oma’s meegekregen. En daar hadden ze nog een goed punt ook. Want zodra je een ogenschijnlijk kapot nietmachine weggegooid en direct een nieuwe koopt, gooi je in principe geld weg. Kijk eerst of je het kan repareren, en daarna of je het wellicht nog kan verkopen.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
      Marketing
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Pakketten versturen
      Kostenbesparingen voor het MKB
      Energie zuinige horeca
      Tips voor een budget kerstpakket
      Ben je ontslagen?
      Bedrijfsnetwerk aanleggen
      Besparen tijdens thuiswerken
   Overig