Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    4 veel gestelde vragen over pakketten versturen
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Bedrijven > Pakketten versturen

4 veel gestelde vragen over pakketten versturen

Het maakt niet uit of je een particulier of ondernemer bent, op het moment dat je een pakket verstuurt, wil je dat op de voordeligste manier doen. Ook als je eens of vaker naar het buitenland verzendt, speelt de prijs een rol. Er zijn zo veel aanbieders in deze branche dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, maar vergelijken is wel noodzakelijk om die voordelige verzendkosten te vinden.

In dit bericht worden 4 veel gestelde vragen over pakketten versturen beantwoord over hoe je op de beste manier pakketten kunt versturen. En omdat veel artikelen amper aandacht besteden aan de vraag hoe je een pakket naar het buitenland moet verzenden, wordt er hier extra aandacht aan besteed. Met deze antwoorden wordt het vergelijken van de verschillende pakketdiensten simpeler.

pakket-versturen.jpg

1. Is het nodig dat mijn pakket thuis wordt opgehaald?

In de pakketdienstenbranche bestaan er verschillende aanbieders om je pakket te laten bezorgen. Deze hebben ieder voor zich kenmerkende eigenschappen:

  • Via Expressdiensten (voorbeelden hiervan zijn DHL: TNT, UPS): Zij zijn het snelst en bieden een zeer hoge bezorgzekerheid.
  • Via pakketdiensten (voorbeelden hiervan zijn: PostNL of DHL): Bij deze dienst wordt je pakket thuis opgehaald.
  • Via de reguliere post: Bij deze variant moet je zelf naar een brievenbus gaan en deze geeft de laagste service. Mocht je pakketje de grootte en het gewicht hebben van een brief, kan dit de goedkoopste optie zijn.

2. Is het van belang dat ik mijn pakket laat verzekeren?

Zoals in het antwoord hierboven al duidelijk werd, verschillen de aanbieders op het gebied van service. Mocht je pakket je veel waard zijn, is het van belang om dit te verzekeren. In samenspraak met de ontvanger kun je regelen wie deze kosten betaalt en hoe hoog deze verzekering wordt.

3. Als de ontvanger het pakketje de volgende werkdag al nodig heeft, wat doe ik dan?

Ook op het gebied van levertijd bestaat er tussen de aanbieders een onderscheid. Wil er voor zorgen dat je pakket de volgende werkdag al bij de geadresseerde aankomt, moet je goed kijken welke aanbieder deze service levert. Expressdiensten staan er om bekend om zo snel mogelijk te leveren en deze vorm is in dit geval een goede keuze.

4. Waar moet ik rekening mee houden als mijn pakket naar het buitenland moet?

Als je denkt: “Ik wil een pakket versturen naar het buitenland”, moet je eigenlijk dezelfde vragen stellen zoals hierboven al genoemd:

  • Is het nodig dat mijn pakket thuis wordt opgehaald?
  • Is het van belang dat ik mijn pakket laat verzekeren?
  • Als de ontvanger het pakketje de volgende werkdag al nodig heeft, wat doe ik dan?

Wanneer je antwoord hebt gegeven op deze vragen, moet je je ook nog afvragen naar welk land je pakketje toe moet. Het kan namelijk zo zijn dat bepaalde aanbieders niet in elk land leveren. Er zit een verschil tussen bijvoorbeeld leveren binnen en buiten Europa.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
      Marketing
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Pakketten versturen
      Kostenbesparingen voor het MKB
      Energie zuinige horeca
      Tips voor een budget kerstpakket
      Ben je ontslagen?
      Bedrijfsnetwerk aanleggen
      Besparen tijdens thuiswerken
   Overig