Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips om geld te besparen bij het opzetten van je eigen bedrijf
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Bedrijven > Opzetten van je eigen bedrijf

Tips om geld te besparen bij het opzetten van je eigen bedrijf

Ben je bezig met het opstarten van je eigen bedrijf? Dan loop je een spannende tijd tegemoet en hopelijk zal het een lucratieve onderneming worden. Er zijn echter veel hindernissen om te overkomen en je hebt meer dan alleen een goed idee nodig om succesvol te worden. De eerste stappen bij het opzetten van je eigen bedrijf zijn vaak ook het moeilijkst, zeker als je kijkt naar de hoeveelheid geld die je erin moet steken om het bedrijf draaiende te krijgen.

Kosten besparen

Het is belangrijk manieren te vinden om de kosten zo laag mogelijk te houden zonder dat je de kwaliteit van je bedrijf aantast. Een van de beste manieren om geld te besparen in de opstart fase is om de bedrijfsactiviteiten zo klein en simpel mogelijk te houden totdat je bedrijf stabiel is en daarna kan je pas gaan kijken om deze activiteiten te verbeteren. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je tweedehands machines en apparatuur moet gebruiken en, als het mogelijk is, in je eigen huis of garage moet werken om geld te besparen op de locatie kosten.

Locatie kosten

Als het niet mogelijk is om thuis te werken voor welke reden dan ook, dan is er een andere manier om kosten te besparen op de locatie. Je kunt namelijk zelf een gebouw renoveren en voorbereiden in plaats van een chique kant-en-klare kantoor te huren. Het kost natuurlijk wel tijd en moeite om een eigen plek te creëren maar met deze aanpak kan je flink geld besparen en dat is erg belangrijk in de beginfase van het opzetten van je eigen bedrijf, zeker wanneer de fondsen laag zijn.
eigen-bedrijf.jpg

Financiering

Het is ook belangrijk om te denken aan financieringsopties bij de start van je eigen bedrijf, niet iedereen kan al deze kosten dekken in hun eentje. Gelukkig zijn er verschillende soorten financieringsopties die jou kunnen helpen je bedrijf draaiende te krijgen. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit crowdfunding, angel investment, bankleningen en durfkapitalisten, ook wel venture capitalists genoemd. Het kan moeilijk zijn om te beslissen wat het beste bij jou past en of je wel in aanmerking komt voor deze opties. Gelukkig bestaan er diensten zoals Funding Options die de markt scannen en de beste financieringsoptie zoeken voor jouw specifieke bedrijf en die jou ook kunnen helpen met de aanvraag van de financiering bij de kredietverstrekker. Dit maakt het snel en gemakkelijk voor jou om met investeerders in aanraking te komen zodat je je project van start kan laten gaan.

Het opstarten van je eigen bedrijf is ontzettend spannend maar er zijn flink wat hindernissen te overkomen in de beginfases en dit kan veel geld kosten. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de kosten laag te houden, bijvoorbeeld door de renovatie van een gebouw op je te nemen en door tweedehands apparatuur te gebruiken. Daarnaast zijn er goede financieringsopties die jou kunnen helpen de kosten te dekken en om uiteindelijk je bedrijf van de grond te krijgen.

 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
      Marketing
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Pakketten versturen
      Kostenbesparingen voor het MKB
      Energie zuinige horeca
      Tips voor een budget kerstpakket
      Ben je ontslagen?
      Bedrijfsnetwerk aanleggen
   Overig