Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 18 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    LED verlichting
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Verlichting > LED verlichting

LED verlichting

Er zijn verschillende soorten verlichting op de markt te denken aan een spaarlamp, TL-buis, gloeilamp en de LED-lamp. Deze soorten hebben allemaal een ander energieverbruik en een andere levensduur. Op deze pagina kunt u de voordelen vinden van LED-verlichting.

de LED-lamp

LED-lamp losEen 'Light Emitting Diode' oftewel LED is een lampje varierend in doorsnede van 0.5 tot 9mm. Ze worden al vele jaren in onze huishoudelijke apparaten gebruikt, denk aan rode lampjes in digitale wekkers, stand-by lampje in een tv, LED-fietslampen enz.
De afgelopen jaren is er een revolutie gaande omtrend deze leds, ze worden steeds efficienter en zijn nu ook leverbaar in daglicht.

We zijn nu op het punt dat de heldere varianten van de LED-lampen de concurrentieLED-lampjes bij elkaar aangaat met de gloeilamp en de Spaarlamp. Door een groot aantal heldere leds in een lampfitting te plaatsen krijgen we wat wij noemen een 'LED-lamp'. Deze LED-lampen kunnen gekocht worden als een spotje ook is het mogelijk de LED-lamp te kopen in een licht verdelende bol. 

Verschillen duurzaamheid en verbruik lampen

  Branduren / Duurzaamheid
Energieverbruik
 LED-Lamp 50.000 - 100.000
2.5 - 5.0 Watt
 TL-buizen 8.000 - 12.000
 18 - 250 Watt
 Gloeilamp / Halogeenspot
 1.000 30 - 100 Watt
 Spaarlamp 6.000 5 - 12 Watt

Betaalbaarheid LED-lamp

LED-lamp betaalbaarEen LED-lamp is duurder in de aanschaf dan een gloei- of spaarlamp, maar door de besparing op de energie rekening is het meer dan de moeite waard.

1 LED-lamp bespaart jaarlijks gemiddeld 55 kWh, dit komt ongeveer overeen met 12 euro op jaarbasis (huidige energieprijs is ongeveer 0.22 per kWh). Een LED-lamp kost ongeveer 23 euro om aan te schaffen. Met de besparing op je energie rekening heb je de LED-lamp binnen 2 jaar terugverdiend, ook komt er nog bij dat je de eerst 35 jaar geen lamp hoeft aan te schaffen omdat de levensduur veel langer is. 

Tips voor goedkope verlichting

Budgetlight biedt een ruim aanbod goedkope lampen van Philips, Osram en Sylvania. Binnen het uitgebreide online assortiment vindt u alleen lampen van bekende en vooraanstaande A-merken.

led-lampen.jpg

Laagste prijsgarantie

Door de jarenlange ervaring en zorgvuldige inkoop van lampen kan Budgetlight.nl deze tegen de laagste prijs aanbieden. De prijzen van de aangeboden lampen worden tevens voortdurend aangepast om ervoor te zorgen dat ze ook de goedkoopste online lampenwinkel blijven binnen Nederland.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting