Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips om te besparen tijdens het thuiswerken
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Bedrijven > Besparen tijdens thuiswerken

Tips om te besparen tijdens het thuiswerken

Merk jij ook dat je veel meer uitgeeft in de supermarkt sinds je thuiswerkt? Misschien krijg je wel een deel ‘lunchgeld’ terug van je bedrijf, maar kun je daar amper één tripje van naar de buurtsuper mee betalen. Of merk je dat je veel meer online shopt als je thuiswerkt? In dit artikel geven we je enkele tips om te besparen tijdens het thuiswerken.

Maak je eigen koffie

Het is heel mooi als je af en toe het koffietentje om de hoek sponsort in deze barre tijden - je wilt immers niet dat ze failliet gaan! Maar als je dit elke dag doet, kan dit nogal een grote hap van je budget zijn. Vaak zijn de dingen waarvan je denkt: “Ah, het is maar twee/drie euro” net de dingen die op de langere termijn veel budget opvreten. Bedenk zelf waar jouw grens ligt. Zo kun je 2x per week je favoriete koffietent bezoeken en voor de rest zelf koffie zetten thuis.

Ga maaltijd-preppen

Maaltijdpreppen is niet alleen iets dat mensen doen die vaak naar de gym gaan, het kan ook handig zijn als je hele dagen snackt of elke dag toch maar ‘even’ naar de supermarkt gaat omdat je geen zin hebt in wat je de dag ervoor had gekocht. Met maaltijd-preppen maak je old-school een menu voor de hele week en kook je al een deel vooraf. Zo hoef je de vooraf bereide maaltijd enkel op te warmen en voorkom je spontane (dure) boodschappen.

Als je iets koopt: kies voor kwaliteit

Als je dan toch iets koopt, raden wij aan om te kiezen voor kwaliteit. Je kent het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ vast; een kwalitatief product zal langer meegaan en minder reparaties nodig hebben. Een goed voorbeeld hiervan is een iPhone of Samsung oplader of oplaadkabeltje. Vaak kun je hiervan erg goedkope versies scoren, die na enkele maanden kapot gaan of - erger nog - ook je mobiel kapotmaken. Kies dus altijd voor originele kabeltjes en opladers. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Kabelmaatje om een goede deal te scoren.

Blokkeer bepaalde sites tijdelijk

Merk je dat je online gaat shoppen als je je wat verveelt? Dan kan het een goed idee zijn om tijdelijk bepaalde websites te blokkeren. Er zijn verschillende programma’s, zoals bijvoorbeeld Cold Turkey, die websites zolang je aangeeft blokkeren, zodat je bijvoorbeeld kunt focussen op studeren. Deze kunnen ook voor andere doelen worden gebruikt, zoals niet shoppen tijdens de werkdag! Het is nogal hardcore, maar hé … als het werkt!

Wat doe jij om op je budget te letten tijdens het thuiswerken?


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
      Marketing
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Pakketten versturen
      Kostenbesparingen voor het MKB
      Energie zuinige horeca
      Tips voor een budget kerstpakket
      Ben je ontslagen?
      Bedrijfsnetwerk aanleggen
      Besparen tijdens thuiswerken
   Overig