Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 8 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Online boekhouden: slim besparen op je boekhoudkosten
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Bedrijven > Besparen op je boekhoudkosten

Online boekhouden: slim besparen op je boekhoudkosten

Besparen is iets dat veel mensen graag zouden willen doen, maar dat soms moeilijker is dan gezegd. Hoe start je met besparen? De eerste stap is natuurlijk inzicht in je uitgaven. En dat geldt niet alleen voor consumenten die graag willen besparen op bijvoorbeeld energiekosten of hun hypotheek, maar ook voor ondernemers. Hoe zij goed inzicht krijgen in hun kosten? Door een goed maar goedkoop online boekhoudprogramma. En ook op de kosten hiervan kun je weer besparen.
online--boekhouden.jpg

Boekhouding van een ondernemer

Voor ondernemers is het belangrijk hun administratie goed op orde te hebben. Zij hebben immers met een complexere financiële administratie te maken dan consumenten. De minimale boekhouding van een ondernemer dient volgens de Belastingdienst te bestaan uit een urenregistratie, bankafschriften, inkoopfacturen en verkoopfacturen of facturen die je hebt gestuurd aan opdrachtgevers. Online boekhouden met Minox.nl geeft je overal snel overzicht in al deze zaken.

Goed om te weten: de wettelijk verplichte bewaartermijn van een financiële administratie van een ondernemer is zeven jaar. Ondersnemersplein.nl geeft diverse tips voor het bijhouden en bewaren van je administratie.

Minder tijd kwijt aan je boekhouding

Als ondernemer ben je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk bezig met het uitvoeren van opdrachten of zorgen voor meer verkoop. Het bijhouden van de administratie is niet verrassend een klusje waaraan de meeste ondernemers een broertje dood hebben. Helemaal niet als het ook nog eens herhalend werk is. En dat is precies het eerste punt waardoor je slim kunt besparen op je overheadkosten voor de boekhouding. Een goed boekhoudprogramma heeft koppelingen met andere systemen en maakt het bijvoorbeeld mogelijk bankafschriften digitaal automatisch te laten inlezen. Geen overtypwerk meer dat uren kost!

Eenvoudig elektronische facturen maken en versturen

Nog iets dat veel ondernemers veel tijd kost? Factureren. Een online boekhoudprogramma maakt het mogelijk snel digitale facturen te maken en te versturen. Daarnaast kun je ook gemakkelijk bijhouden welke facturen betaald zijn, en aan welke klanten er herinneringen of aanmaningen verstuurd moeten worden. Heb jij voornamelijk met zakelijke klanten te maken? Ook zij ontvangen liever digitale facturen voor een snellere verwerking in hun eigen administratie. Extra pluspunt: elektronisch factureren geeft je als ondernemer een meer professionele indruk.

Besparen op kosten voor accountant of boekhouder

Veel ondernemers besteden hun administratie vanwege de complexiteit aan een boekhouder of accountant uit. En daarmee belanden we bij nog een ander punt hoe je kunt besparen op je boekhoudkosten. Door zelf je bonnen en facturen te verwerken in een online boekhoudprogramma, hoeft je accountant of boekhouder dit niet te doen. Zij zijn daardoor minder tijd kwijt aan simpel werk en beschikken altijd over de meest actuele cijfers zodat ze deze niet constant bij je op hoeven te vragen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
      Marketing
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Pakketten versturen
      Kostenbesparingen voor het MKB
      Energie zuinige horeca
      Tips voor een budget kerstpakket
      Ben je ontslagen?
      Bedrijfsnetwerk aanleggen
      Besparen tijdens thuiswerken
   Overig