Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Voordelen voor een bedrijf door stagiaires in te zetten
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Bedrijven > Stagiaires in je bedrijf

Voordelen voor een bedrijf door stagiaires in te zetten

Een stagiaire is financieel voordelig. Het betalen van de stagevergoeding is gunstiger als het betalen van arbeidsloon. Dat scheelt al gauw 1000 euro bruto per stagiaire in de maand. De stagiaires zijn vaak gemotiveerd en willen nieuwe dingen leren.
Een stagiaire die goed ingevoerd is in het stagewerk daar heb je een extra werknemer aan.
Nadeel  is wel dat deze meestal na een half jaar met alle opgedane werkervaring weer uit het bedrijf verdwijnt.
 

Begeleiding en opdracht

Als je regelmatig stagiaires begeleidt helpt dat mee voor de naamsbekendheid van je bedrijf.
De begeleiding kost echter wel tijd en tijd is ook geld.
De stageperiode is voor de werkgever een proefperiode waarin hij een goed beeld kan vormen van de stagiaire en kan over wegen om hem of haar in dienst te nemen. De werkgever is dan op zoek naar een nieuwe arbeidskracht. Is de stagiaire een geschikte kandidaat voor een vacature, dan scheelt het weer in de kosten van werving en selectie van nieuw personeel.
Een valkuil vooreen  bedrijf is de stagiaire taken te laten uitvoeren die niet bij de stageopleiding passen of niet in staat zijn geschikte stageopdrachten te formuleren.

Een stagiaire brengt een binding met het onderwijs en zo blijft het bedrijf ook op de hoogte van vernieuwingen in actuele kennis en productieontwikkelingen.
Blijvende relaties met opleidingen zorgen voor een goede doorstroom van stagiaires op de beschikbare stageplekken.

Uit  onderzoek blijkt wel dat goede begeleiding van de stagiaire een voorwaarde is voor een goede prestatie van de stagiaire en dus ook van belang voor het bedrijfsresultaat.
De begeleiding komt zowel vanuit het bedrijf als vanuit het onderwijs. De stageopdracht en de taken die de stagiaire moet uitvoeren moeten wel aansluiten bij het nivo van de opleiding van de stagiaire.

Fiscaal voordeel

Een stage moet zowel voor het bedrijf als voor de stagiaire voordeel opleveren.
Een van die voordelen voor het bedrijf is, dat als het bedrijf een erkend leerbedrijf is geworden, het bedrijf fiscaal voordeel kan genieten van de overheid.
Bijvoorbeeld in de vorm van afdrachtvermindering onderwijs (Wet Vermindering Afdracht Loonbelasting (WVA). Bij de aangifte loonheffing mag er een afdrachtvermindering plaatsvinden door de werkgever conform de daarvoor geldende regels.

“Doel van de Afdrachtvermindering Onderwijs is het stimuleren van organisaties tot het aanbieden van leer(werk)plekken in de organisatie. Werkgevers krijgen voor duale plekken een maximale aftrek van de loonbelasting van € 2.708,- per leerling per jaar en bij een dienstverband korter dan 36 uur per week is dit bedrag evenredig lager. Bij leerlingen jonger dan 25 jaar dient het loon lager te zijn dan het zogenaamde toetsloon, 130% van het minimumloon.”(bron: www.vda-subsidiedesk.nl)

Nadelen van stagiaires: ze zijn maar korte tijd inzetbaar en je kunt ze niet op elk tijdstip inzetten.
In de startperiode van de stage heb je nog niet zoveel aan de stagiaire omdat deze nog echt in de leerfase zit.
Bevalt de stagiaire niet dan is het voordeel weer dat er na een korte periode een andere stagiaire komt die nieuwe kansen biedt.
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
      Marketing
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Pakketten versturen
      Kostenbesparingen voor het MKB
      Energie zuinige horeca
      Tips voor een budget kerstpakket
      Ben je ontslagen?
      Bedrijfsnetwerk aanleggen
      Besparen tijdens thuiswerken
   Overig