Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 18 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Leningen
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Leningen

Leningen

Hoe kom je uit de schulden vandaan? Het is vooral belangrijk om achter het probleem achter de schulden te komen. Maak een overzicht van je schulden en bepaal met een maandbegroting hoeveel je kunt afbetalen. Tref vervolgens een regeling aan met de schuldeisers.
Hoe voorkom je dat je rood staat? Verlaag de limiet op je bankpas en gebruik vooral geen creditcards. Wanneer je al rood staat, probeer dit dan aan te zuiveren met geld van je spaarrekening.
We kunnen allemaal de trucs van creditcard maatschappijen, "reken nu af met je creditcard en betaal het pas over 2 maanden aan ons" Dit is een dure aangelegenheid en heeft al meerdere consumenten in de schulden gebracht.
Heb je een financiele meevaller en wil je deze op je spaarrekening storten. Lees dan eerst even deze tip door voordat je dat doet.
Vervelend als je de aankoop of boeking wilt afronden, en erachter komt dat betalen alleen met een creditcard mogelijk is. Een handig alternatief als je wel de voordelen van een creditcard wilt, maar niet de nadelen? Een prepaid creditcard.
Als je een huis gaat kopen doe je er verstandig aan om meerdere hypotheek offertes aan te vragen. Dat kun je zelf doen maar je kunt er ook voor kiezen om deze vraag neer te leggen bij een bemiddelaar in hypotheken.
Of je kunt besparen op de lening die jij al hebt lopen kan natuurlijk nooit kwaad.
De woonquote bepaalt wat je maximale hypotheeklast per jaar mag zijn oftewel hoeveel kan ik lenen voor een woning. Het is een percentage dat afhangt van het inkomen per jaar, de hypotheekrente en de leeftijd.
Door het huidige Europese monetaire beleid kunnen geldverstrekkers goedkoop aan geld komen. Dit heeft bijvoorbeeld geleid tot de historisch lage hypotheekrente. En ook bij consumptieve kredieten zoals een persoonlijke lening of doorlopend krediet zijn de gemiddelde rentes lager dan een paar jaar geleden.
Lenen kost altijd geld. Een pluspuntje; de rente op leningen is relatief laag. De huidige rente van een persoonlijke lening bedraagt nu zoín 3,5 procent. Dit geldt dan voor leningen met een vaste looptijd.
Meer informatie over leningen op:
Magikwatvragen.nl - Leningen
Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
      Los je schulden af
      Voorkom rood staan
      Doorlopend krediet - creditcard
      Bij financiŽle meevaller aflossen
      Prepaid creditcard
      Hypotheek afsluiten
      Hoe bespaar je op je lening?
      Hoeveel kan ik lenen
      Tips voor lenen van geld
      Een lening aanvragen met lage rentes
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig