Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 15 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips om te besparen op je buitenverlichting
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Verlichting > Besparen op buitenverlichting

Tips om te besparen op je buitenverlichting

Mooie buitenverlichting is vaak behoorlijk prijzig. Bovendien kost tuinverlichting je ook best wat geld op de stroomrekening. Tuinverlichting gebruikt namelijk meestal best veel energie en om de tuin goed te verlichten gebruik je vaak meerdere lampen en lampjes. Gelukkig kun je je tuin best mooi verlichten zonder dat je heel duur uit bent. Niet alleen kun je besparen op de maandelijkse kosten door het kiezen van energiezuinige verlichting, maar ook in de aanschafprijs valt hier en daar flink te besparen!
buitenverlichting.jpg

Goedkoop - maar niet té goedkoop

Je weet natuurlijk wel dat goedkoop vaak duurkoop is. Koop je iets dat eigenlijk te goedkoop is om waar te zijn, dan zit er een addertje onder het gras. Daarom is het beter om niet te kijken naar de aller goedkoopste (web)winkels, want wat je dan koopt gaat meestal maar heel kort mee. Bij buitenverlichting is het probleem vaak dat té goedkope verlichting snel gaat lekken en dan kortsluiting veroorzaakt. Je kunt beter bij gerenommeerde webshops zoals Lampenonline.com kijken voor goedkope tuinverlichting. Zij leveren goede kwaliteit, maar verlichting die in de aanbieding is is nog steeds best goedkoop. Over de langere termijn bespaar je uiteindelijk meer geld dan met die overdreven goedkope verlichting!

Energiezuinige tuinverlichting

Een ander veel voorkomend probleem met té goedkope tuinverlichting, is dat de lampen veel energie gebruiken. Kies daarom altijd voor buitenlampen die energiezuinig zijn. Ook hier geldt dat dit bij aanschaf iets duurder is, maar zichzelf in de loop van de tijd terugverdient. Kies bij voorkeur voor goede buiten-LEDs. Een andere goede optie is Solar-verlichting. Deze verlichting is voorzien van een klein mini-zonnepaneeltje. Daardoor kan de lamp zelf zijn eigen energie opwekken. Dit is vooral geschikt voor sfeerverlichting, maar er zijn steeds meer buitenlampen die voorzien zijn van dit systeem. Besparen op het energieverbruik is trouwens goed bij al je lampen - zowel binnen als buiten.

Besparen op de aanleg

Het laatste waarop je kunt besparen bij de aanschaf van je buitenverlichting is de aanleg ervan. Er zijn grofweg drie manieren om tuinverlichting aan te leggen. De eerste is het leggen van bedrading door de tuin. Dit is meestal nodig bij spots en bij ‘gewone’ tuinverlichting. Over de lange termijn is dit vaak het voordeligst, omdat de bekabeling jarenlang kan blijven liggen en er zelden iets aan moet gebeuren. De tweede optie is het gebruik van verlichting op batterijen. De verkoop van dit type lampen loopt echter terug, omdat batterijen relatief snel leeg raken en kunnen gaan oxideren door de vochtige omstandigheden. De laatste optie is de Solar verlichting, die uiteraard geen bedrading nodig heeft. Hiermee kun je enorme bedragen besparen die je anders zou uitgeven aan het netjes wegwerken van bekabeling in de tuin.

Het vinden van de juiste buitenverlichting is niet altijd eenvoudig. Je moet een balans zien te vinden tussen goedkoop en duurkoop. Maar daarnaast moet je rekening houden met zaken als energieverbruik en de aanleg van je buitenlampen. Probeer vooral te letten op dingen die over langere termijn geld besparen, want hoewel je dan bij de aanschaf wat meer kwijt bent verdient het zichzelf weer terug!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting