Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 27 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    5 manieren om te besparen bij een verbouwing
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Verbouwingen > Besparen bij een verbouwing

5 manieren om te besparen bij een verbouwing

Besparen bij een verbouwingZeg eens eerlijk: gaat jouw hart sneller kloppen van een grootschalige verbouwing? Misschien wel als je denkt aan het eindresultaat, maar de verbouwing zelf zorgt meestal toch voornamelijk voor veel stress. Toch kan het vroeg of laat nodig zijn om te gaan verbouwen, bijvoorbeeld omdat je woning niet meer voldoet aan de eisen die je eraan stelt of omdat het simpelweg noodzakelijk is.

Budget als grootste knelpunt

Het probleem bij de meeste verbouwingen is echter het budget. Het van tevoren opstellen van een passend budget blijkt lastiger te zijn dan veel mensen denken. De kosten worden vaak te laag ingeschat, waardoor het budget al snel overschreden wordt. Dit kan problemen veroorzaken en er zelfs voor zorgen dat de verbouwing niet voltooid wordt. En blijven zitten met een half afgemaakt huis en veel troep is natuurlijk wat je koste wat het kost wil zien te voorkomen.

Voordat je dus een grote verbouwing op poten zet, is het verstandig om je af te vragen wat er nou echt moet gebeuren. Wat is er echt noodzakelijk en zijn er misschien dingen die je ook op een andere manier kunt aanpakken? Op een manier die je nauwelijks iets kost, uiteraard! Gebruik deze vijf tips om inspiratie op te doen, zodat je op die manier kunt besparen bij een verbouwing.

1. Vraag offertes aan Ė zoveel mogelijk

Als je werk wil uitbesteden, dan begin je met het aanvragen van zoveel mogelijk offertes. Het prijsverschil tussen verschillende aannemers, stukadoors of schilders (om paar een paar voorbeelden te noemen) kan namelijk enorm zijn en je kunt hiermee – afhankelijk van de omvang van het project – al gauw enkele honderden euro’s besparen. Doe daar dus je voordeel mee!

Offertes 

2. Zoek een goedkoper alternatief

Wie de trends in de binnenhuisarchitectuur een beetje volgt, zal ongetwijfeld weten dat industriële vloeren helemaal hip zijn. Geen wonder natuurlijk, want dit soort vloeren zijn een echte blikvanger en bovendien ook nog eens enorm onderhoudsvriendelijk. Het enige nadeel is het flinke prijskaartje dat eraan hangt.

Past de industriële vloer niet in je budget, kies dan een alternatief dat je wel kunt betalen. Je kunt bijvoorbeeld ook je betonnen vloer (laten) egaliseren en opschuren. Je hebt dan hetzelfde strakke en trendy betonlook effect.

3. Ga voor de make-over

Iedereen droomt natuurlijk van een luxe badkamer en een schitterende keuken met alles erop en eraan. Dit zijn dan ook meteen de duurste onderdelen van je woning. Ben je uitgekeken op je keuken, dan kun je er echter ook voor kiezen om deze een make-over te geven. Vaak zijn de kastjes en het keukenblad nog goed, dus kom je met het plaatsen van nieuwe keukendeurtjes (en eventueel nieuwe apparatuur) al een heel eind. Je keuken ziet er meteen weer uit als nieuw!

4. Een likje verf doet wonderen

Met andere deuren en kozijnen ziet je huis er ineens heel anders uit. Het is gelukkig echt niet nodig om maar meteen alle deuren en/of kozijnen te vervangen, want met een blik verf en eventueel nieuwe deurklinken kom je een heel eind. Schilder bijvoorbeeld alles helemaal wit, daarmee creëer je in een oogwenk een moderne uitstraling.

Uiteraard geldt ook dat je die pot verf prima kunt inzetten om je muren wat te verfraaien. Kies er bijvoorbeeld voor om één enkele muur in een opvallende kleur te schilderen en laat diezelfde kleur vervolgens terugkomen in de inrichting van je huis. Succes verzekerd!

Verf 

5. CreŽer meer ruimte

Een aanbouw aan je huis is een populaire manier om meer ruimte te krijgen, maar helaas wel een dure. Heb je hier het geld niet voor, overweeg dan om meer ruimte in huis te creëren door bijvoorbeeld de muur tussen de keuken en de woonkamer uit te laten breken. Het ruimteverschil is enorm en je woning oogt ineens veel lichter en groter. Scheelt je ook weer het opofferen van een stuk van je tuin.
 
 

Vaarwel verbouwplannen!

Zag jij ook al zo op tegen een verbouwing, maar dacht je dat het echt nodig was? Dan hebben deze vijf tips je hopelijk geholpen met het vinden van alternatieven waarbij je heel wat minder geld kwijt bent. En mooi meegenomen: het redt je ook weer van heel wat gedoe met puin en stof in huis, werklieden die in en uit lopen en de hele dag herrie. Een prettige bijkomstigheid!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
         Leg je laminaat zelf
         Klus zelf in huis
         Voordelig en efficiŽnt verbouwen
         6 tips, besparen verbouwing
         Voordelig je woning opknappen
         Besparen bij een verbouwing
         Klussen zelf doen
         Tips bij het schroeven
         Doe-het-zelven met het juiste gereedschap
         Tijd besparen met klussen: 5 tips
         Je zolder efficiŽnt benutten
         Bespaar op verbouwingskosten
         Zelf klussen en schilderen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling