Hier vindt je verschillende tips om papierverspilling tegen te gaan.
Bespaar jezelf een grote hoeveelheid afval en vuil en lever alles gescheiden in, dat is goed voor het milieu maar zeker ook voor je portemonnee.
Uit een groot deel van het ingezamelde klein chemisch afval, vanaf nu KCA genoemd, worden grondstoffen teruggewonnen die weer opnieuw gebruikt kunnen worden.
Afgedankte kleding en schoenen zijn vaak nog goed bruikbaar. Het Leger des Heils en Kringloopwinkels verkopen deze tweedehands kleding in hun winkels. Wat in Nederland niet wordt verkocht, is vaak nog wel bruikbaar in ontwikkelingslanden.
Van groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan je makkelijk zelf compost maken. Zo help je de afvalberg verkleinen. En je verandert de gft-afval in een belangrijke grondstof voor je tuin of plantenbak.
Oplaadbare batterijen kunnen op jaarbasis vele euro's besparen. Tegenwoordig is er ook een apparaatje op de markt die het mogelijk maakt om alkaline batterijen (niet oplaadbare batterijen) op te laden.
Een regenton past helemaal in het huidige tijdsbeeld waarin we met zijn allen duurzamer gaan leven en naast het besparen van geld ook graag een steentje bijdragen aan een beter milieu.
Heb je last van een slechte lucht in huis, gezondheidsklachten op kantoor of stankoverlast op school? Met een binnenmilieu luchtonderzoek kunnen bedrijven en particulieren worden geholpen om stankoverlast en andere klachten te verhelpen.
Waarom zou je papier al weggooien als je het nog kan gebruiken? Green Side maakt duurzame notitieboeken van enkelzijdig bedrukt papier: papier dat aan een kant beschreven/bedrukt is.