Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 22 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op energieverbruik door infrarood panelen in huis
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Gas / Warmte > Besparen op energieverbruik met infrarood panelen

Besparen op energieverbruik door infrarood panelen in huis

Natuurlijk wil je er warm bijzitten in huis. Maar het kost ook veel energie. Wat kan je doen om deze kosten te drukken? Infrarood panelen, zoals een  infrarood plafond verwarming of verwarmingszuil, kunnen hier zeker bij helpen. Hoe pak je dit het slimste aan?
infrarood-panelen.jpg

Zorg voor een goed ge´soleerd huis

Eigenlijk geldt dat natuurlijk altijd, niet alleen bij de keuze voor ir-panelen. Infrarood verwarmen heeft weinig nut als alle warmte direct weer verdwijnt door tochtige ramen en kieren. Maar dat is ook zo bij iedere andere vorm van verwarmen. Begin dus eerst eens met kijken of je iets kan aanpassen aan de isolatie van je huis. Is dit op orde? Dan kan je gaan kijken naar mooie infrarood verwarmers.

Bij grote ruimten

Is de ruimte erg groot en daardoor niet goed warm te krijgen met alleen maar infrarood? Toch kan ook dan het kiezen voor deze panelen een goed idee zijn. Door de bijverwarming hoeft de radiator immers minder power te geven!

Hoe bespaar je met infrarood panelen?

De kosten aan gasverbruik ligt sowieso hoger dan het energieverbruik van de panelen. Maar daarnaast kan je ook veel efficiënter werken. Kies voor verwarmingspanelen die snel opwarmen, waardoor je het element pas hoeft aan te zetten als je gebruik maakt van de ruimte. Dit is zeker ideaal in ruimten zoals de badkamer. Met de gewone verwarming hoef je dat niet te doen, omdat hierbij het veel langer duurt voor de ruimte verwarmd zal zijn. Met de juiste ir-verwarmingspanelen kan de ruimte al binnen een paar minuten lekker behaaglijk zijn. Het is niet moeilijk om te snappen dat je hier energie en dus kosten mee bespaart! Daarnaast kan je slim aan het werk gaan. Zijn er gedeelten in je huis die niet warm te krijgen zijn, waardoor de verwarming maar blijft staan stoken? Wil je kind ergens huiswerk maken en moet daarom de verwarming wel aan, terwijl het beneden gewoon warm is? Zet in die gevallen een infraroodpaneel neer. Kan prachtig als schilderij, als spiegel of wat voor prachtig design-stuk dan ook. Zo wordt er alleen ter plekke de warmte erin gebracht en hoeft niet het hele huis er meteen in mee te doen. Uiteraard weer een besparing!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting