Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 27 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    6 tips om te besparen op je verbouwing
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Verbouwingen > 6 tips, besparen verbouwing

6 tips om te besparen op je verbouwing

Een huis verbouwen is een flinke investering en hier wil je dan ook niet meer geld aan uitgeven dan nodig. Met alle verschillende projecten en alle opties waar je uit kan kiezen, is het af en toe moeilijk om door de bomen het bos te zien. Waar kan je op besparen tijdens je verbouwing? Lees in dit artikel 6 tips om te besparen op je verbouwing.

Tip 1: Maak van tevoren een prioriteitenlijst

Een goed plan is het halve werk. Wat wil je allemaal laten doen en wat heeft de meeste prioriteit?Maak een lijst met alle verschillende projecten, inclusief de taken. Geef vervolgens de prioriteit aan zodat je een goed overzicht hebt van wat er eerst moet gebeuren. Je stucwerk hoeft bijvoorbeeld misschien niet meteen geschilderd te worden. Zet daarnaast bij ieder project je budget zodat je goed weet wat haalbaar is.
besparen-verbouwing.jpg

Tip 2: Vraag meerdere offertes aan

Je kan een deel van de verbouwing natuurlijk zelf doen, maar bij sommige projecten, zoals het plaatsen van een cv-ketel, is het fijn om het door specialisten te laten doen. Als je een project gaat uitbesteden, is het aan te raden om meerdere offertes aan te vragen. Door de offertes naast elkaar te leggen, zie je snel welke bedrijven er voor jou uitspringen, zoals het plaatsen van een cv-ketel. Kies voor het bedrijf dat het beste op het gebied van prijs en kwaliteit bij jou past.

Tip 3: Let op subsidies

Voor een aantal projecten in huis stelt de overheid subsidies beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van zonnepanelen op je dakbedekking, of het verbeteren van het energielabel van je huis. Door een subsidie aan te vragen, bespaar je in de kosten van je project. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor een subsidie? Controleer dit bij je gemeente of bij een specialist.

Tip 4: Werk met standaardmaten

Hoewel die op maat gemaakte deuren er prachtig uitzien, het kost aanzienlijk meer geld. Probeer daarom zoveel mogelijk met standaard maten te werken. Fabrieksproducten zijn goedkoper dan producten die speciaal op maat gemaakt moeten worden. Daarnaast worden standaard maten ook nog eens sneller geleverd.

Tip 5: Leg afspraken goed vast

Om niet voor onverwachte, vervelende verrassingen te komen te staan, is het slim om alle afspraken met derde partijen zwart op wit te hebben en goed te bewaren. Zo weet je wat je hebt gekocht en heb je bewijs van de gemaakte afspraken mocht er onverhoopt iets misgaan.

Tip 6: Onverwachte kosten

Hoewel je het niet wil, is de kans aanwezig dat de verbouwingskosten hoger uitvallen dan in eerste instantie gepland. Zet daarom een bedrag apartvoor onvoorziene kosten. Zo gaat je verbouwing gewoon door en heeft een tegenslag geen grote gevolgen.

Met deze 6 handige bespaartips voor je verbouwing zorg je ervoor dat je goed voorbereid aan je projecten begint en je binnenkort geniet van een prachtig verbouwd huis.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
         Leg je laminaat zelf
         Klus zelf in huis
         Voordelig en efficiŽnt verbouwen
         6 tips, besparen verbouwing
         Voordelig je woning opknappen
         Besparen bij een verbouwing
         Klussen zelf doen
         Tips bij het schroeven
         Doe-het-zelven met het juiste gereedschap
         Tijd besparen met klussen: 5 tips
         Je zolder efficiŽnt benutten
         Bespaar op verbouwingskosten
         Zelf klussen en schilderen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling