Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Voordelig je huis beveiligen doe je zo
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Overig > Voordelig je huis beveiligen

Voordelig je huis beveiligen doe je zo

Natuurlijk wil je niet dat er bij jou thuis wordt ingebroken. Mensen die dit ooit hebben meegemaakt, kennen het nachtmerrieachtige gevoel: je voelt je daarna gewoon niet meer veilig in je huis. Zeker niet als je de inbrekers op heterdaad hebt betrapt. Reden genoeg om preventieve maatregelen te nemen om jouw woning goed te beveiligen. Zodat het onverlaten zo lastig mogelijk, zo niet onmogelijk gemaakt wordt om jouw huis binnen te dringen. Er is reden genoeg om dit te doen. In 2012 bedroeg het totale aantal woninginbraken in ons land ruim 91.000, met een terugloop naar 43.000 in 2018. Een daling van ruim 50 procent dus, die mede te danken is aan de beschermende maatregelen die mensen in de afgelopen jaren genomen hebben. Interessant die getallen, zul je denken, maar hoe maak je de woning op een slimme én voordelige manier veiliger? We hebben enkele goede ideeën verzameld om dit efficiënt aan te pakken en jouw woning veiliger dan ooit te maken!

1. Plaats veilige cilindersloten

Heb je deursloten die al wat ouder zijn? Dan is het tijd om veiliger sloten in de voor- en achterdeur te plaatsen. Goede cilindersloten bestellen bij deur-cilindersloten.nl is aan te raden. Vervolgens kun je - als je handig bent - de sloten elf in de deur bevestigen. Maar meestal is dit geen gemakkelijke klus en kun je beter cilindersloten bestellen bij deur-cilindersloten.nl tegen een voordelige prijs, en deze dan door een slotenmaker laten bevestigen. Let er hierbij op dat je cilindersloten met het SKG-keurmerk koopt: deze zijn namelijk door de politie gekeud op veiligheid.

2. Beveiligingscamera's

Een goede methode om de woning beter te beschermen, is het ophangen van beveiligingscamera's voor en achter het huis. Breng hierbij ook voor en achter een duidelijke sticker aan, die potentiële inbrekers waarschuwt dat ze opgenomen worden. Vaak schrikt de sticker al voldoende af. Doen criminelen vervolgens toch een poging bij jou naar binnen te komen, dan kun je met de beelden naar de politie en verzekeringsmaatschappij gaan als bewijsmateriaal.

3. Vraag de buurt om toezicht te houden

Wie op vakantie gaat, is kwetsbaar voor woninginbraak. Meld niet op de sociale media dat je we gaat en zeker niet wanneer: potentiële dieven kijken namelijk gewoon mee. Licht verder jouw buren, overburen en wijkgenoten in, bijvoorbeeld via de Buurt What's App, en vraag ze voor het goede doel een oogje in het zeil te houden! Dat is een hele goedkope manier van jouw woning beveiligen. Evenals het zachtjes laten branden van woonkamerlicht als je op pad gaat, wat je kunt regelen met een timer.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
         Voordelig je huis beveiligen
   Afval & recycling