Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    5 kleine aanpassingen in huis waarmee je geld kunt besparen
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Elektriciteit > 5 aanpassingen in huis

5 kleine aanpassingen in huis waarmee je geld kunt besparen

ledverlichting.jpg
Geld besparen willen we allemaal wel, maar zuinig leven wat minder. Dan is het prettig als je op een eenvoudige manier toch geld kunt besparen. Daarom zetten we een aantal tips op een rijtje voor kleine aanpassingen in huis waarmee je geld kunt besparen.

Overstappen op ledverlichting

Vervang lampen die kapot gaan door ledverlichting. Dat is namelijk 70 tot 90 procent zuiniger dan gloeilampen en halogeenlampen. Ledlampen zijn weliswaar duurder, maar ze gaan ook vele malen langer mee. Wil je op grotere schaal energie besparen, dan kun je ook bestaande, werkende verlichting vervangen door ledverlichting. Dat scheelt immers fors op de energierekening. Ledverlichting bestaat in allerlei soorten en maten. Zo is het mogelijk om een led paneel te kopen of dimbare sfeerverlichting met ledlampen aan te schaffen.

Tijdklokken installeren

Veel apparaten in huis blijven stroom verbruiken terwijl je ze helemaal niet gebruikt. Dat is weggegooid geld. Apparaten die op stand-by blijven staan, kun je ook op een tijdklok zetten. Deze zijn niet door. Je plaatst ze in het stopcontact en stop de stekker van het apparaat erin. Dan stel je tijd in wanneer de stroom aan en uit moet gaan op het apparaat. Zo zorg je ervoor dat apparaten van de stroom af gaan wanneer je ze niet gebruikt, zonder dat je de stekker er iedere keer uit moet trekken.

Tochtstrippen

Onder veel deuren is een kier. Door die kier kan koude lucht binnenkomen en warme lucht ontsnappen. Dat is zonde, want dan stook je hard terwijl je een deel van opbrengst verliest. Dat is op een eenvoudige en tamelijk goedkope manier tegen te gaan, namelijk met behulp van tochtstrippen (ook wel tochtstrips genoemd). Deze plak je onder aan de deur, waar mee je de kier afsluit. Uiteraard plak je hem wel zo dat de deur nog steeds makkelijk op en dicht kan. Tochtstrippen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en hoeven daardoor niet per se in het oog te springen.
douchekop.jpg

Zuinige douchekop

Ook onder de douche kun je geld besparen, en niet alleen door simpelweg korter te douchen, hoewel dat natuurlijk wel raadzaam is. Maar er bestaan ook zuinig douchekoppen. Deze bevatten een systeem dat even ingenieus als eenvoudig is dat ervoor zorgt dat er minder water nodig om een straal van dezelfde sterkte te produceren. Zo kun je dus nog steeds lekker douchen, maar verbruik je minder water. Dat is zeker de moeite waard wanneer je een gezin met kinderen hebt en er dagelijks veel gedoucht wordt.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten

Gebruik van apparatuur
Verbruik van elektriciteit
Elektriciteitsbesparend handelen
Wees bewust van stroomverbruik
Besparen op computers
Koelkasten
Wassen, drogen en strijken
Elektrisch koken
Bespaar op energieleveranciers
Vergelijk energieleveranciers
Minder stroom verbruiken
Besparen met een slimme meter
5 aanpassingen in huis