Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Voordelig je woning opknappen
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Verbouwingen > Voordelig je woning opknappen

Voordelig je woning opknappen

4 tips om voordelig je woning op te knappen

Een woning opknappen of verbouwen is vaak geen goedkope aangelegenheid. De gemiddelde verbouwing kost al gauw rond de 45.000 euro. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om ook met een klein budget grote aanpassingen te doen. In dit artikel vind je 4 tips om met zo min mogelijk kosten je woning een totaal andere uitstraling te geven.

Pas de badkamer enkel aan waar nodig

BadkamerVaak is het niet eens nodig om de hele badkamer te vervangen en kun je met een paar simpele handelingen je badkamer er als nieuw uit laten zien. Vervang bijvoorbeeld enkel het badkamermeubel, plaats een douchewand in plaats van een douche gordijn, schilder het plafond opnieuw en laat de voegen er weer als nieuw uit zien met voegenwit. Daarnaast kun je de tegels van je badkamer verven met verf die hier speciaal voor gemaakt is. Maak het af met decoratieve manden om losse spullen in op te bergen en koop nieuwe handdoeken in frisse kleuren.

Vervang of pas je keuken aan

keukensOok aanpassingen in je keuken kunnen je woning een compleet nieuwe look geven. Met kleinere aanpassingen als enkel nieuwe keukenfrontjes of je bestaande keuken over te laten spuiten heb je al een compleet nieuw aanzien. Maar ook het compleet vervangen van je keuken hoeft niet duur te zijn en is met een klein budget mogelijk. Diverse keukenzaken bieden namelijk budget keukens van goede kwaliteit aan voor een relatief lage prijs. Deze keukens zijn vaak terug te vinden in de showroom en kunnen geheel naar eigen wensen worden aangepast. Denk hierbij de kleur van de keukenkastjes, de keuze voor het werkblad en handgrepen.

Schilder muren en kozijnen

Een goede schilderbeurt kan je woning er al weer op een heel andere manier uit laten zien. Kies voor één accentwand die je een specifieke kleur mee geeft.  Als dit een kleinere muur is, kun je voor felle, opvallende kleuren gaan. Is deze muur wat groter? Kies dan voor een wat zachtere kleur. Houd ook rekening met de lichtinval in je huis, beschilder donkere plekken met een lichte kleur.

Hoewel het schilderen van je woning één van de voordeligste manieren is om een geheel nieuwe uitstraling te creëren, hangt er nog steeds een stevig prijskaartje aan. Met name wanneer je een professionele schilder inhuurt, kunnen de kosten flink oplopen. Een professioneel schilder vraagt ongeveer 30 euro tot 35 euro per vierkante meter, andere schilders werken met een tarief van 35 euro tot 40 euro per uur.

SchilderenAls je op het schilderen nog extra kosten wilt besparen en je zelf handig genoeg denkt te zijn, kun je er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om je muren, plafonds, deuren en kozijnen zelf van een nieuw likje verf te voorzien. Wil je wel een professionele schilder inhuren maar is het prijskaartje voor schilderwerk te hoog? Dan is het laten spuiten of sauzen van je muren en plafonds ook nog een optie, dit is met een tarief van 6 euro tot 15 euro per uur een stuk goedkoper dan een gewone schilderbeurt.

Vervang de oude vloer door laminaat

VloerenTot slot is ook het vervangen van je vloer een goede optie om je huis er weer eens anders uit te laten zien. Door het vervangen van je oude vloer krijgt je huis meteen een meer verzorgde uitstraling. Laminaat is de ideale manier om snel een mooie vloer te leggen voor een lage prijs. Een laminaatvloer is verkrijgbaar vanaf 1,48 euro per m2 en in verschillende soorten (hout) motieven. 
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
         Leg je laminaat zelf
         Klus zelf in huis
         Voordelig en efficiŽnt verbouwen
         6 tips, besparen verbouwing
         Voordelig je woning opknappen
         Besparen bij een verbouwing
         Klussen zelf doen
         Tips bij het schroeven
         Doe-het-zelven met het juiste gereedschap
         Tijd besparen met klussen: 5 tips
         Je zolder efficiŽnt benutten
         Bespaar op verbouwingskosten
         Zelf klussen en schilderen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling