Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 27 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Voordelig en efficiŽnt verbouwen? Dat kan!
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Verbouwingen > Voordelig en efficiŽnt verbouwen

Voordelig en efficiŽnt verbouwen? Dat kan!

Je wilt waar voor je geld maar ook de kosten drukken als je gaat verbouwen. Da’s logisch. Een dergelijk project kan namelijk een flink prijskaartje met zich meebrengen. Daarom geven we je graag tips om je renovatie tot een bevredigend eindresultaat te brengen en tegelijkertijd goed op je portemonnee te passen!
verbouwen.jpg

1: Weet wat je wil

Breng goed in kaart wat er precies aan je huis moet veranderen om je woongenot te verhogen. Welke ruimtes zullen daarbij betrokken worden en welke blijven buiten schot? Hoeveel tijd zal het hele project in beslag nemen? Hoe moet het er allemaal uit gaan zien?

In deze niet te onderschatten fase geldt: hoe concreter, hoe beter. Zodra de plannen eenmaal goed op papier staan, is het belangrijk je er goed aan te houden. Want als je tussendoor het project gedeeltelijk of geheel gaat omgooien, kom je qua tijd, geld en middelen behoorlijk in de knoop te zitten. Je gehele wensenpakket is bovendien belangrijk om te weten wat en wie je allemaal nodig hebt om je klus tot een goed einde te brengen.

2: Youíll never walk alone

En datzelfde geldt voor klussen. Je kunt bij je verbouwing immers wel wat hulp gebruiken, of dat nu van familie en vrienden is of van professionals. Deze laatsten kunnen je helpen bij het gedetailleerd uittekenen van je plannen en/of het uitvoeren ervan.

Experts werken echter niet gratis. En ook gereedschappen en materialen betalen zichzelf niet. Stel daarom vooraf een duidelijk budget op en laat hier wel wat speelruimte in over. Dat wil zeggen, maak niet al je beschikbare geld op aan de klus. Zo houd je nog een potje achter de hand voor onvoorziene uitgaven.

3: Deel je plannen

Maak je wilde ideeën bekend aan je buren, zodat zij op de aanstaande overlast voorbereid zijn. Zo worden ze ook goed voorbereid op het eindresultaat. Omdat een aanbouw hun uitzicht en/of woonplezier ten goede of ten kwade kan beïnvloeden, is goed overleg erg belangrijk.

Stel ook de gemeente van je plannen op de hoogte. Wellicht heb je een vergunning nodig en met de aanvraag daarvan kun je niet vroeg genoeg beginnen. Het behandelen ervan kan namelijk meerdere weken in beslag nemen en als je begint vóór de toestemming al dan niet wordt gegeven, kun je worden gedwongen om al je noeste arbeid teniet te doen. Zonde van je tijd én je geld!

4: Alleen het beste is goed genoeg

En dan hebben we het over vaklui. Vraag offertes aan van meerdere aannemers en vergelijk ze goed. De beste opties zijn misschien niet direct de goedkoopste maar je hebt er uiteindelijk wel het meeste profijt en plezier van. Kwaliteit gaat ook boven voordeel als het aankomt op materieel. De klussen die je zelf kunt klaren wil je toch aanpakken met het beste gereedschap?

Zorg tijdens je werk ook voor voldoende ruimte. Sterker nog, als je tot je knieën in het afval staat, creeër je een gevaarlijke situatie voor jezelf! Daarom is een betrouwbare container huren altijd een goed idee. Hierin kun je al je vrijgekomen afval opslaan, zodat het niet voor je voeten ligt.

Heel veel succes met je klus!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
         Leg je laminaat zelf
         Klus zelf in huis
         Voordelig en efficiŽnt verbouwen
         6 tips, besparen verbouwing
         Voordelig je woning opknappen
         Besparen bij een verbouwing
         Klussen zelf doen
         Tips bij het schroeven
         Doe-het-zelven met het juiste gereedschap
         Tijd besparen met klussen: 5 tips
         Je zolder efficiŽnt benutten
         Bespaar op verbouwingskosten
         Zelf klussen en schilderen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling