Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 28 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar geld door deze klussen zelf te doen
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Verbouwingen > Klussen zelf doen

Bespaar geld door deze klussen zelf te doen

De meeste klussen in en rond huis zijn huis-, tuin- en keukenklussen die je met een beetje handigheid prima zelf kunt oppakken. Dat heeft natuurlijk aardige financiële voordelen, omdat je geen dure vakman hoeft in te huren. Er zijn tal van werkzaamheden thuis die je zelfstandig, als doe-het-zelver, kunt uitvoeren. Welke klussen zijn dit zoal? Welke gereedschappen, zoals goede boormachines heb je minimaal nodig? En welke reparaties, verbouwingen of andersoortige kun je het beste uitbesteden aan een specialistische vakman?

Schoonmaak- en schilderwerk zelf doen

Je koophuis aan de buitenzijde schoonmaken of zelf schilderen bespaart je al snel enkele duizenden euro's. Slim is om eenmalig te investeren in een steigerkopen. Je kan de rolsteiger ook uitlenen (klein bedrag) en vaker gebruiken voor klussen in en rond huis, zo verdien je de kosten snel weer terug.

Benodigde gereedschappen voor de thuisklusser

Naast het schilderwerk, heb je natuurlijk ook gereedschap nodig dat voor elke soort klus bruikbaar is. Koop of huur echt kwaliteitsgereedschap. Dit is robuust gereedschap, dat bewezen betrouwbaar is en waarmee je veilig kunt werken. Sowieso mogen in de basisuitrusting van de thuisklusser de volgende gereedschappen, apparaten en machines niet ontbreken: een (schroef)boormachine, een schuurmachine, hamers, zagen en schroevendraaiers, een waterpas, waterpomptang, een spanningzoeker, een voorraad spijkers en schroeven in diverse lengtes, diktes en afmetingen. Denk verder aan meetlinten, diverse modellen en soorten kwasten, schuurpapier, lijm en een set goede handzagen.

Elektriciteit en sanitair soms beter uitbesteden

Er zijn enkele klussen die voor de gemiddelde doe-het-zelver best lastig zijn. Moert je bijvoorbeeld een stoppenkast vervangen of andere ingewikkelde elektrische aansluitingen maken, neem dan geen risico en schakel een elektricien. Zo heb je de garantie dat de installatie en aansluiting van elektra goed en veilig gebeurt. Als er iets is dat je wilt vermijden, is het wel kortsluiting in huis of een stroomstoring door een draadbreuk of verkeerd aangesloten stopcontact. Wanneer er grote problemen met sanitair en water zijn, zoals een lekkend toilet of een kapotte spoelknop van de wc, dan is het voor een klusser zonder ervaring slimmer om dit project over te dragen aan een goede vakman. Je weet dan in elk geval zeker dat de reparatie goed wordt uitgevoerd en hebt bij de meeste vakmannen ook garantie op de reparatie.

Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
         Leg je laminaat zelf
         Klus zelf in huis
         Voordelig en efficiŽnt verbouwen
         6 tips, besparen verbouwing
         Voordelig je woning opknappen
         Besparen bij een verbouwing
         Klussen zelf doen
         Tips bij het schroeven
         Doe-het-zelven met het juiste gereedschap
         Tijd besparen met klussen: 5 tips
         Je zolder efficiŽnt benutten
         Bespaar op verbouwingskosten
         Zelf klussen en schilderen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling