Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 27 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tijd besparen met klussen: 5 tips
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Verbouwingen > Tijd besparen met klussen: 5 tips

Tijd besparen met klussen: 5 tips

Klussen is natuurlijk hartstikke leuk, en wanneer je wat geld wilt besparen pak je de klussen natuurlijk zelf op. Maar wanneer het to-do lijstje helemaal vol staat kan het nogal wat frustratie opleveren. Zoveel klussen die geklaard moeten worden, en zo weinig tijd om het allemaal op te pakken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zo efficiënt mogelijk te klussen; en dus zoveel mogelijk tijd te besparen. Hier lees je hoe je dat doet.
klussen.png

1. Maak gebruik van nieuwe ontwikkelingen

Er zijn maar genoeg nieuwe ontwikkelingen op de markt die lastige kleine klusjes een stuk makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan de handige systemen om in een handomdraai meerdere items aan de muur te hangen. Niet alleen hoef je zo niet iedere keer spijkertjes te slaan voor een nieuw schilderij, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je muren in goede staat blijven: en dat scheelt je weer een klus in de toekomst. En het ziet er ook nog eens super strak uit.

2. Maak een strakke planning

Weet waar je aan begint. Door vooraf lang te brainstormen over de klussen die gedaan moeten worden, krijg je een duidelijk overzicht van wat je te wachten staat. Verwerk dit vervolgens in een strakke planning, waarbij je jezelf genoeg ruimte geeft om alle klussen goed af te ronden. Zet deze planning vast op de kalender, zodat je precies weet wanneer je aan welke klus gaat werken.

3. Bereid jezelf goed voor

Aan de hand van deze planning weet je ook precies welke materialen je nodig hebt, en wanneer je deze aan moet schaffen. Heb je voor maandagavond bijvoorbeeld een schilderklus op de planning staan, dan kun je hier het weekend al voorbereidingen voor treffen en de juiste inkopen doen. Kun je maandagavond meteen aan de slag.  

4. Vele handen…

Maken licht werk. Het is helemaal oké om af en toe de hulp van vrienden, familie of buren in te schakelen. Zeker wanneer er een flinke klus op de planning staat, kunnen wat extra handjes vast van pas komen. Daarnaast is het ook nog eens een stuk gezelliger om samen aan het klussen te gaan, en kunnen die extra handjes zomaar eens nieuwe inzichten met zich meebrengen.

5. Uitbesteden is oké

Het kan zomaar zijn dat je een klus op de kalender hebt staan waar je enorm tegenop ziet, waar je de skills eigenlijk niet voor hebt of waar je gewoon helemaal geen zin in hebt. Bespaar jezelf de extra energie die het kost om deze klus alsnog op te pakken, en besteedt het gewoon uit. Kun jij je energie bewaren voor de volgende klus die op de planning staat.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
         Leg je laminaat zelf
         Klus zelf in huis
         Voordelig en efficiŽnt verbouwen
         6 tips, besparen verbouwing
         Voordelig je woning opknappen
         Besparen bij een verbouwing
         Klussen zelf doen
         Tips bij het schroeven
         Doe-het-zelven met het juiste gereedschap
         Tijd besparen met klussen: 5 tips
         Je zolder efficiŽnt benutten
         Bespaar op verbouwingskosten
         Zelf klussen en schilderen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling