Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Je huis snel verkopen Ún geld besparen?
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Koopwoningen > Je huis snel verkopen

Je huis snel verkopen Ún geld besparen?

Iedereen die overweegt om zijn of haar huis te verkopen weet dat dit gepaard gaat met twee dingen. Ten eerste kost het veel geld om de woning te verkopen. Ten tweede duurt het enige tijd voordat de woning daadwerkelijk verkocht is. Je huis snel verkopen was er tot voor kort niet bij. Geluk kan een rol spelen wanneer je je huis snel wilt verkopen. De prijs en locatie zal daar bij een zekere rol spelen. Toch gaan er vaak weken tot soms wel maanden overheen voordat het huis is verkocht.

Hoe kan je dat nou beter aanpakken? Tegenwoordig zijn er verschillende manieren waarop je bij verkoop van een woning veel geld kunt besparen. Ook laten we zien dat er mogelijkheden zijn om uw huis sneller te verkopen.
huis-snel-verkopen.jpeg

Besparen bij woningverkoop

Wanneer je de woning via een makelaar verkoopt zal je te maken krijgen met courtagekosten voor geleverde diensten. Per makelaar kan dit verschillen van twee tot drie procent van de verkoopprijs. Wanneer de woning voor 300.000 euro worden verkocht liggen de kosten tussen de 6000 en 9000 euro.

Een internetmakelaar is in vergelijking met een meer traditionele makelaar vaak vele malen goedkoper. Dit komt om de reden dat alles via het internet gebeurt en een internetmakelaar veel lagere kosten heeft dan een traditionele makelaar. Afhankelijk van het pakket kan dit soms duizenden euro’s kosten.

Woningbieder is een partij waarbij je zonder enige kosten je huis kunt verkopen. Niet een particulier maar Woningbieder zelf koopt je huis en neemt alle kosten voor haar rekening. Je betaalt dus geen makelaarskosten of notariskosten. Bovendien hoeft je huis niet te worden in puike conditie te zijn voordat het wordt verkocht.

Snel huis verkopen

Als we bovengenoemde drie opties om een huis te verkopen aanhouden zal de duur dat het huis te koop staat bij een internetmakelaar het langst zijn. Omdat een traditionele makelaar een netwerk heeft van mensen die op zoek zijn naar een huis zal hij ten opzichte van de internetmakelaar de woning sneller verkopen.

Wil je echter de woning in een kwestie van dagen in plaats van weken verkopen dan bent je bij een partij als Woningbieder het snelst uit. Via de website doe je een aanvraag waarna een van de medewerkers contact opneemt. Na de eenmalige bezichtiging kan de woning al binnen 48 uur zijn verkocht.

Een ander groot voordeel is dat je de flexibiliteit behoudt en bepaalt wanneer je gaat verhuizen. Je bent niet afhankelijk van een particuliere koper wat de nodige voordelen met zich meebrengt. Een daarvan is dat je via Woningbieder verkoopt met zekerheid. Geen financieringsvoorbehoud en juridisch tot in de puntjes geregeld. 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
         Je huis snel verkopen
         Een huis kopen
         Aanbod van koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling