Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Makkelijk geld besparen? Leg je laminaat zelf
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Verbouwingen > Leg je laminaat zelf

Makkelijk geld besparen? Leg je laminaat zelf

Wil je graag wat centen besparen maar is het toch tijd voor een nieuwe vloer? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om minder budget kwijt te zijn en toch een geweldig resultaat neer te zetten. Zo ga je bijvoorbeeld allereerst natuurlijk op zoek naar het juiste laminaat in de aanbieding, maar kun je daarnaast nog meer geld besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken en je eigen laminaat te leggen. Hoe je dat doet, leggen we je natuurlijk graag uit!
laminaat.png

1. De voorbereiding

Net als bij alle klussen begin je natuurlijk met een goede voorbereiding. Kies een ondervloer en leg deze neer zodat je met het laminaat aan de slag kan. Let goed op bij het laminaat kopen: je maakt deze keuze maar een keer! Plaats voldoende afstandhouders om het laminaat ongeveer een centimeter van de muur af te kunnen houden: de vloer kan natuurlijk nog uitzetten. Wil je nog vloerverwarming plaatsen? Doe dit dan voordat je aan het leggen gaat.

Extra tip: leg het laminaat in de lengte van de kamer, zo ziet de ruimte er groter uit.

2. Beginnen met leggen

Begin met het leggen van je laminaat in de hoek: hier leg je de eerste plank neer. Om kleurverschil te voorkomen kun je de verschillende pakken laminaat het beste wat mengen en door elkaar heen gebruiken.

3. Het laminaat zagen

Wanneer je de eerste baan gelegd hebt zul je zien dat je een aantal planken op maat moet gaan zagen. Een laminaatsnijder is natuurlijk ideaal en zorgt voor een goed resultaat. Heb je deze daarentegen niet of moet je bochten of hoeken zagen? Dan kun je een decoupeerzaag gebruiken. Draai de plank altijd om bij het zagen zodat je het laminaat zelf niet beschadigd.

4. Techniek tijdens het leggen

Wanneer je net een plank ingekort hebt, gebruik je het overgebleven deel van de plank om de nieuwe aan aan te leggen. Kom je een deurpost of leiding tegen? Teken dan het gedeelte dat je moet verwijderen goed af met een contourmal zodat je de planken op de juiste manier op maat kunt zagen.

5. De laatste planken

Ben je bij de laatste baan aangekomen? Dan is de kans groot dat het laminaat net iets te breed is om het goed te kunnen leggen. Leg je laminaatplanken op de vorige baan en schuif ze naar de te leggen baan toe zodat je ze goed af kunt tekenen. Laat je laminaat zodra het ligt even met rust zodat het eventueel nog uit kan zetten, en plaats er niet direct meubelstukken op.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
         Leg je laminaat zelf
         Klus zelf in huis
         Voordelig en efficiŽnt verbouwen
         6 tips, besparen verbouwing
         Voordelig je woning opknappen
         Besparen bij een verbouwing
         Klussen zelf doen
         Tips bij het schroeven
         Doe-het-zelven met het juiste gereedschap
         Tijd besparen met klussen: 5 tips
         Je zolder efficiŽnt benutten
         Bespaar op verbouwingskosten
         Zelf klussen en schilderen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling