Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Wees slim met je ondernemingsgeld en ga reclame maken
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Bedrijven > Marketing > Maak reclame met je onderneming

Wees slim met je ondernemingsgeld en ga reclame maken

Als onderneming of zzp'er wil je natuurlijk zoveel mogelijk klanten hebben die jouw producten of diensten graag willen kopen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je die klanten ook kunt vinden en bereiken, dat ze weten wie je bent, wat je verkoopt en waar ze het kunnen krijgen? Adverteren in gedrukte media of online is natuurlijk een mogelijkheid, maar het is vaak lastig de juiste (lokale) mensen te bereiken. Het kan ook in de kosten lopen: advertentietarieven zijn vaak hoog en het is zeker voor kleinere bedrijven moeilijk om het beschikbare reclamebudget effectief in te zetten. Voor je het weet zit al je geld in een enkele advertentie of online campagne die na een paar dagen weer vergeten is. Een andere optie is om reclame te maken met behulp van eigen drukwerk in de vorm van folders of flyers.

Zelf je ontwerp maken

Zeker als je al een bedrijfslogo hebt en een paar goede foto's van je zaak of product, dan is het opstellen van een ontwerp voor je drukwerk zonder veel problemen te doen. Met een beeldbewerkingsprogramma als Photoshop of zelf het voordelige Graphic Converter, kun je beeld en tekst combineren en op de juiste wijze opmaken. Bepaal voordat je begint eerst het soort drukwerk dat je wilt gaan bestellen later, en bepaal het formaat en het aantal pagina's die je wilt gaan opmaken. Bij veel leveranciers van drukwerk kun je kiezen of je de opmaak zelf doet, of door hen wilt laten verzorgen. Meestal kun je ook via een meer of minder eenvoudige online interface een tekst opgeven en foto's insturen voor je opmaak. Indien je echter zelf alles perfekt wilt hebben zoals jij het wilt, of als je meer ingewikkelde ontwerpen wilt maken, dan is zelf doen een voordelige optie. Indien gewenst kun je voor een ontwerp natuurlijk ook kiezen voor het op uurbasis inhuren van een freelance ontwerper. Bepaal welke naam en adresgegevens je op de flyer wilt hebben, de website van je bedrijf en eventueel email en sociale media gegevens. Kies bij voorkeur een grotere, pakkende foto die goed laat zien wat je wilt verkopen, en zorg voor een aantrekkelijke en wervende slogan! Vergeet ook niet te vermelden wat je verder verkoopt, welke prijzen je hanteerd, en welke openingstijden je zaak heeft. Als je ontwerp gereed is, kun je ermee naar de drukker om je nieuwe drukwerk te bestellen.

Zelf je doelgroep en tijdstip kiezen

Met een goede brochure, folder of flyer kun je zelf op ieder moment bepalen waar en voor wie je reclame wilt maken. Als je eenmaal een set drukwerk hebt kun je zelf bepalen wanneer je nieuwe klanten wilt benaderen. Brochures, flyers en visitekaartjes kun je in de zaak of op kantoor uitstallen voor je klanten. Flyers en folders kun je zelf uitdelen of verspreiden in de buurt of bij door je zelf gekozen evenementen of locaties. Hoe je het ook doet: je kan zelf bepalen hoeveel van welke soort reclamemateriaal je op welk moment wilt gaan inzetten. Heb je een klein budget, verdeel je materiaal dan over wat langere tijd. Heb je veel mogelijkheden, dan kun je natuurlijk meer verspreiden en eventueel derden inhuren voor verdere verspreiding van reclamefolders etc.

Waar kan ik drukwerk bestellen?

Een goed voorbeeld hiervan is de online drukkerij Drukland.nl, waar je via een duidelijke website je keuze kunt maken uit vele soorten drukwerk die je direct online kunt bestellen tegen zeer voordelige tarieven. Alle informatie die je nodig hebt over de soorten drukwerk die er zijn, hoe je ontwerpen kunt aanleveren en hoe snel je je bestelde order kan ontvangen, vindt je op hun website. Gecombineerd met perfecte bereikbaarheid en service is dit zeker een aanrader.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
      Marketing
         Bespaar op drukwerk
         Geld besparende AdWords tips
         Maak reclame met je onderneming
         Ontwerpen van drukwerk
         Is offline marketing goedkoper?
         Reclames voor weinig geld
         4 goedkope promotiematerialen
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Pakketten versturen
      Kostenbesparingen voor het MKB
      Energie zuinige horeca
      Tips voor een budget kerstpakket
      Ben je ontslagen?
      Bedrijfsnetwerk aanleggen
   Overig