Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 11 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor iedere ondernemer van belang
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor iedere ondernemer van belang

Een oud spreekwoord zegt: “Waar gehakt wordt, vallen spaanders.” Iedereen weet dit en krijgt er mee te maken. Fouten zullen altijd gemaakt worden maar het is goed streven om ongevallen te voorkomen. We horen te vaak in het nieuws dat er nog altijd arbeidsongevallen voorkomen. Met fouten en (bijna)ongevallen komt ook de aansprakelijkheid ter sprake. En de daarbij behorende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.jpg

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, de naam zegt al veel. Een verzekering voor de aansprakelijkheid als gevolg van veroorzaakte schade door ondernemers. Een foutje door jezelf of een collega is zo gemaakt. Als je vervolgens aansprakelijk wordt gesteld voor de gevolgschade, kan dat behoorlijk in de papieren gaan lopen. Een goede verzekering zal dan de schadeclaim voor jou vergoeden zodat je niet voor enorme kosten komt te staan. Het gaat uiteraard alleen om schade waarvoor jij aansprakelijk bent gesteld. Denk hierbij aan materiële schade of bijvoorbeeld letsel aan andere personen dan jijzelf. Wees je ervan bewust dat een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet uitkeert als het om fouten gaat die je op je werk hebt gemaakt.

Gaat het zo vaak mis?

Zoals in eerder genoemde nieuwsartikel te lezen komen er nog altijd veel arbeidsongevallen voor. En dat zijn de extreme gevallen waarbij mensen gewond (of erger) raken. In Nederland kennen we gelukkig niet de cultuur van alle misstappen claimen zoals in de VS. Maar ongelukjes gebeuren hier ook gewoon. Als je aan het werk bent is de kans altijd aanwezig dat je een fout maakt. Als er iemand is die daar persoonlijk of financieel door wordt benadeelt kun je aansprakelijk worden gesteld. Het gaat over het algemeen niet alleen over de kosten van jouw fout. Door alleen het aansprakelijk stellen zelf, worden er al kosten gemaakt. Alle bijkomende kosten voor het vastleggen, behandelen en wellicht de rechtsgang, zijn voor jou. Met een goede aansprakelijkheidsverzekering wordt je zaak behandeld door juristen die hier veel meer van weten dan de meeste ondernemers zelf.

Besparen op verzekering

Wellicht denk je dat je al genoeg verzekeringen hebt lopen. Naast de verzekeringen die je als particulier hebt zijn er allerlei zakelijke verzekeringen. Het maandbedrag voor al deze verzekeringen kan behoorlijk oplopen. Wat bij veel mensen gebeurd is dat de verschillende verzekeringen allemaal om een ander moment zijn afgesloten. Daarbij ook nog eens bij verschillende verzekeraars. Je kunt hierop besparen door een pakketverzekering af te sluiten bij één verzekeraar. Door de pakketkorting bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.

Als ondernemer loop je altijd het risico dat je aansprakelijk wordt gesteld. Een onbedoeld foutje kan zo uitlopen in een forse schadeclaim. Zorg daarom voor een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig