Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Hoe laat je je huis achter?
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Voorbereiding > Hoe laat je je huis achter?

Hoe laat je je huis achter?

Als je op vakantie bent, is het verstandig om je huis goed achter te laten. Iemand die de post haalt, voor de dieren en planten zorgt, maar ook dat alles goed uit is. Hier valt ook te besparen.

Geld besparen als je er niet bent

Als je niet in je huis aanwezig bent, kun je geld besparen. Zo kan je, als je abonnee bent van een krant, de bezorging van je krant tijdelijk stop zetten. Ook kan je hem door laten sturen naar je vakantieadres. Als je een weekendje weg gaat is dit uiteraard niet nodig. Je kan de krant ook laten sturen naar vrienden of familie.

Verder kan je veel geld besparen door de je huis goed af te sluiten. Denk ook hier aan:

  • De koelkast kan in de vakantie het beste uit. Dat scheelt veel energie. Zet de deur wel op een kier tegen schimmels.
  • Loop voor vertrek uw huis door op apparaten die standby staan. Trek alle stekkers uit het stopcontact.
  • Wellicht wilt u een lampje laten branden 's avonds om het huis een bewoonde indruk te geven. Gebruik een lichtschakelaar en kies liefst een spaarlamp voor dit doel.

Huisoppas en dierenoppas

De website www.voor-elkaar.net is een gratis marktplaats van en voor huis- en dieroppassers. Dit is en een website zonder winstbejag, die bedoeld is om mensen bij elkaar te brengen.

Oppaszoekers kunnen hier  hun (vakantie)huis aan melden.
Huis- en dieroppassers komen zo aan oppasadressen in heel Europa. Plaats een zoekopdracht en vind zo een oppas voor je dieren en huis, of meld je aan als beschikbare huisoppas of dierenoppas.

Beveiligen van je huis

Voor je op vakantie gaat, denk dan ook na over hoe je je huis achter laat. Het regelen van een oppas voor je huis is dan een veilig idee. Een buurman, een broer of een echte oppas die op de planten, huisdieren en de post let. Holidaylink is een service waar je je huis kan neerzetten, zodat er oppassers gevonden kunnen worden voor jouw huis.

Het beveiligen van je huis kan voordeel bieden, omdat ze dan voordeliger te verzekeren zijn. Verzekeraars geven graag korting als de kans kleiner is dat ze moeten uitbetalen. Het keurmerk wordt alleen gegeven als het hang- en sluitwerk op niveau is. Aangetoond is dat de kans op inbraak dan met negentig procent daalt. Nieuwe woningen hebben bijna altijd het politiekeurmerk. Bij bestaande woningen kunnen bewoners van een (rijtjes)huis, flat of villa in aanmerking komen voor het certificaat Veilige Woning. Hiervoor moeten de entree, balkondeur, tuindeur en ramen beveiligd worden. Ook bergingen, schuren en garages van waaruit toegang mogelijk is naar de woning, moeten aan de eisen voldoen.

Een van de eisen is dat alle deuren die toegang tot het huis geven, voldoende inbraakwerend moeten zijn. Je bereikt dit door gebruik te maken van goedgekeurde producten, door ze juist te monteren én door ze ook correct te gebruiken. Voor het verkrijgen van het certificaat Veilige Woning is ook een rookmelder verplicht.

 Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
      Boeken van een vakantie
      Lees goed over de bestemming
      Zorg dat je goed verzekerd bent
      Wat moet je meenemen?
      Hoe laat je je huis achter?
      Bellen in het buitenland
      Vergelijk reisverzekeringen
      Geld besparen op vakantie
      Roadtrip kan voordelig
      Je eigen pasfoto´s maken
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie