Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Geld besparen op vakantie
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Voorbereiding > Geld besparen op vakantie

Geld besparen op vakantie

Wanneer je graag op vakantie wil, maar het budget niet altijd toereikend lijkt, zijn er manieren om te kunnen besparen waardoor een vakantie naar een zonnige bestemming toch mogelijk wordt. De handigste tips en trucs voor het besparen van geld tijdens je vakantie, lees je hieronder.
tipsomtebesparen---artem-beliaikin-SgDxA6RWyw0-unsplash.jpg

Vroegboeken

Door vroeg te boeken kan je makkelijk geld besparen. Als je vroegboekt ontvang je vaak tot 50% korting per boeking. Meestal is het ook geen probleem als je nog geen goedkeuring hebt gehad van je werk, of als de vakantie thuis nog overlegd moet worden. In de meeste gevallen kan je je vroegboekvakantie in het begin van volgend jaar nog gratis annuleren of wijzigen.

Tips voor onderweg

Ga je met de auto naar je vakantiebestemming? Dan zijn er een aantal zaken waar je op kan letten om geld te besparen. Zo kun je doorgaans in Luxemburg aanzienlijk goedkoper tanken dan in andere Europese landen. Dus als je reis richting Frankrijk of Italië gaat, adviseren wij om in Luxemburg de auto vol te gooien. Dit bespaart je al snel tientallen euro’s. Wanneer je de reis richting Zuid-Frankrijk vervolgt, krijg je al snel te maken met tolwegen. Er zijn meerdere manieren deze zoveel mogelijk te vermijden en hiermee flink te besparen op jouw reis! Daarnaast is het natuurlijk prettig om zonder bekeuringen je eindbestemming te bereiken. Houd je aan de snelheid en wees op de hoogte van landeigen verkeersregels; zo is het in Frankrijk bijvoorbeeld verboden met slippers aan te rijden.

Lijstjes

Wat zeker handig is voor vertrek, is het maken van lijstjes. Hoe vaak komt het voor dat je er op plek van bestemming achter komt dat je belangrijke zaken, zoals zonnebrand, zwemkleding of slippers bent vergeten, zodat je deze op je vakantiebestemming alsnog moet kopen. Zorg bijvoorbeeld voor een lijstje met boodschappen van thuis en neem hiervan zoveel mogelijk mee. Wanneer je met kinderen op vakantie gaat, maak dan een lijstje met speelgoed, strandspullen en zwemspeelgoed. Zo hoef je op vakantie geen extra kosten te maken met het kopen van speelgoed. Denk ook aan eigen apparatuur, zoals een eigen koelbox, airfryer, frituurpan of koffiezetapparaat. Hiermee kan je eten en drinken veel goedkoper maken dan dat je het bestelt op het terras!

Goedkope uitjes

Wanneer je op vakantie bent, kost een uitstapje naar een attractiepark, dierentuin of museum vaak enorm veel geld. Toch zijn er vaak goedkope of gratis alternatieven in het hoogseizoen te vinden. Zo worden er regelmatig openluchtshows, die gratis te bezoeken zijn, gegeven in grote steden. Maar denk ook aan de Tour de France. Misschien wordt deze welbekende tour wel gereden vlakbij jouw verblijf. Ook hier kan je gratis naartoe met het hele gezin.

Kiezen van de juiste bestemming

Ben bewust van jouw locatiekeuze van de vakantie. Zo is het leven aan de Côte d'Azur op zich, erg duur. De mensen leven daar in luxe en daar betaal je naar. Wanneer je een vakantie op de camping in Kroatië boekt, betaal je voor eenzelfde biertje als aan de Côte d'Azur aanzienlijk minder. Probeer een locatie te kiezen past bij jouw vakantiebudget. Dit geldt ook voor het kiezen van een restaurant. Verblijf je in een grote stad? Rijd de stad uit naar een dorpje, om daar goedkoop (vaak overheerlijk) te dineren in een lokaal restaurant. Op deze manier bespaar je voor hetzelfde eten met een gezin al snel tientallen euro’s.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten

   Voorbereiding
      Boeken van een vakantie
      Lees goed over de bestemming
      Zorg dat je goed verzekerd bent
      Wat moet je meenemen?
      Hoe laat je je huis achter?
      Bellen in het buitenland
      Vergelijk reisverzekeringen
      Geld besparen op vakantie
      Roadtrip kan voordelig
      Je eigen pasfoto´s maken
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie