Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    5 tips voor het goedkoop schoonmaken van je huis
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Onderhoud > Goedkoop schoonmaken van je huis

5 tips voor het goedkoop schoonmaken van je huis

Schoonmaken van je huisSchoonmaken is niet alleen een vervelend en wekelijks (dan wel niet dagelijks) terugkerend klusje, het kost ook nog veel geld. Schoonmaakmiddelen en -artikelen zijn vrij prijzig en een flacon wasverzachter, afwasmiddel en wcreiniger is zo op. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te bezuinigen op het huishouden. Wij verzamelden de 5 beste tips voor het goedkoop schoonmaken van je huis.

Tip 1: Huis-, tuin- & keukenmiddeltjes

Schoonmaakmiddelen zijn vaak prijzig. Bovendien heb je voor vrijwel elke kamer en oppervlakte een ander reinigingsproduct nodig. Ontkalker voor de badkamer, wc reiniger voor het toilet, allesreiniger voor de vloeren en een speciale keukenreiniger voor het aanrecht. Natuurlijk kan je al deze producten aanschaffen (zie ook tip 2), maar wist je dat veel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes net zo goed werken? Azijn is bijvoorbeeld een uitstekend middel om kalk mee te verwijderen en citroen is zeer succesvol bij het reinigen van het toilet.

Tip 2: Let op de aanbiedingen

Veel (online) winkels hebben regelmatig mooie aanbiedingen waarmee je veel geld kunt besparen op je schoonmaakmiddelen. Fan van een bepaald merk of product? Sla bij een goeie aanbieding direct groots in. Zo bespaar je veel geld én heb je direct een voorraadje waardoor je nooit mis grijpt tijdens het schoonmaken.

wasmachine dalurenTip 3: Let op de daluren

De wasmachine en droger kosten veel energie en dus geld. Draai je wasjes daarom op de momenten dat je goedkope stroom hebt (even navragen bij je energiemaatschappij wanneer dit is). Vaak is dit ’s nachts of in het weekend. Met de tijdklok kan je de machine zo instellen dat ‘ie bijvoorbeeld ’s nachts om vijf uur aangaat. Extra handig want hierdoor is je wasjes ’s ochtends direct lekker schoon (scheelt weer een klusje overdag).

Tip 4: Hergebruiken in plaats van weggooien

Schoonmaakdoekjes die je één keer gebruikt en daarna weggooit (de zogenaamde hygiënische wegwerpdoekjes) zijn supermakkelijk in gebruik, maar kosten wel veel geld. Bovendien zijn deze doekjes niet goed voor het milieu. Gebruik liever microvezeldoekjes (tip: de doekjes van Vileda zijn erg fijn) waarmee je eenvoudig je hele huis schoonmaakt. Alles schoon? Doekjes in de wasmachine waarna ze weer klaar zijn voor gebruik.

Tip 5: Gebruik minder

De manier om te besparen op het schoonmaken van je huis? Gebruik minder. Vaak is een klein scheutje van een schoonmaakmiddel al voldoende om goed te reinigen. Wedden dat je hierdoor twee keer zo lang over een fles wasverzachter of afwasmiddel doet? Naast het minderen van de hoeveelheid schoonmaakmiddel is het ook verstandig om te letten op hoe vaak je de wasmachine of vaatwasser aanzet. Draai alleen een wasje met een volle trommel en zet alleen de vaatwasser aan als ‘ie vol zit. Hiermee bespaar je bovendien indirect op wasmiddel en vaatwastabletten.

Wat is jouw beste budget tip voor het goedkoop schoonmaken van je huis?Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
      Tuinier effectief en goedkoop
      Maak je huis schoon
      Oma’s bespaartips
      Goedkoop schoonmaken van je huis
      Tijd besparen in het huishouden
      Kunstgras ipv echt gras
      Kabelbinders, wat kan ik daar mee?
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling