Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 27 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bellen in het buitenland
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Voorbereiding > Bellen in het buitenland

Bellen in het buitenland

Mobiele telefoonAls je op vakantie gaat en de mobiele telefoon gebruikt, is het verstandig om de kosten goed in de gaten te houden. Bellen en smsen vanuit het buitenland kan namelijk erg duur zijn. Er zijn een aantal mogelijkheden om geld te besparen als je belt vanuit het buitenland.

Bellen binnen de EU

Als je op reis bent in de EU (zone 1) kun je je abonnement gewoon gebruiken zonder extra kosten. Dit gaat automatisch, dus je hoeft hier niets voor te doen. Voor bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU gelden de reguliere tarieven.

Sms is vaak voordeliger dan bellen

Sms berichtOm belkosten te besparen, kan je het beste met vrienden en familie afspreken om te smsen. De kosten voor het versturen van een sms zijn vele malen lager dan de belkosten en net zoals in Nederland is het ontvangen van een sms vaak gratis.

Laat de thuisblijvers bellen

Wat veel mensen niet weten, is dat gebeld worden in het buitenland ook geld kost. Als je bijvoorbeeld in Bulgarije gebeld wordt, betaal je de kosten van de Nederlandse grens naar Bulgarije. De beller betaalt het normale tarief en merkt hier dus niets van. Gebeld worden is nog steeds duur, maar meestal wel de helft goedkoper dan zelf bellen naar Nederland.

Bel medevakantiegangers niet te vaak

Een gesprek in het vakantieland van het ene Nederlandse telefoon naar een ander Nederlands toestel is er duur. De verbinding tussen de twee telefoons loopt altijd via Nederland. De beller betaalt de kosten van het vakantieland naar Nederland en terug tot de Nederlandse grens. De ontvanger betaalt de kosten vanaf de Nederlandse grens naar het vakantieland.

Gebruik telefooncellen

TelefooncelWanneer je met je Nederlandse mobiele telefoon belt vanuit het buitenland, zijn de kosten per minuut aanzienlijk. Daarom is het bijna altijd goedkoper om vanuit een telefooncel te bellen. In bijna elke toeristische stad zijn wel telefooncellen te vinden.

Netwerk selecteren

Als je in het buitenland arriveert, selecteert je telefoon automatisch een netwerk. Tussen de verschillende netwerken kunnen de tarieven echter aanzienlijk verschillen. Handmatig instellen van het goedkoopste netwerk kan dus een aardige besparing opleveren. Op www.vakantiebellen.nl kan je gemakkelijk het goedkoopste netwerk in jouw vakantieland vinden.

Zet de voicemail uit

Als je er voor kiest om de telefoon aan te laten staan terwijl je in het buitenland bent, zet dan de voicemail uit. Je betaalt namelijk ook het internationale tarief als iemand een boodschap inspreekt.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
      Boeken van een vakantie
      Lees goed over de bestemming
      Zorg dat je goed verzekerd bent
      Wat moet je meenemen?
      Hoe laat je je huis achter?
      Bellen in het buitenland
      Vergelijk reisverzekeringen
      Geld besparen op vakantie
      Roadtrip kan voordelig
      Je eigen pasfoto´s maken
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie