Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Roadtrip kan voordelig
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Voorbereiding > Roadtrip kan voordelig

Roadtrip kan voordelig

"There ain't no such thing as a free lunch"; vertaald: "Een gratis lunch bestaat niet". In 1975 werd het gezegde bekend in de financiële wereld, toen econoom en Nobelprijswinnaar Milton Friedman een boek met de gelijknamige titel schreef. Vanaf toen werd het opgepikt door bijna alle economische leerboeken.

Dollars

Je hebt dus dollars nodig om een rondreis door Amerika te maken. Het begint met de vliegreis. Hoe goedkoop ook, dit betekent altijd een aanslag op het budget. Vooraf reserveren is altijd het goedkoopste. Enkele tips; vergelijk de vluchten van low-cost airlines; boek zo vroeg mogelijk; hanteer flexibele data en tijden; overweeg andere vliegvelden en vergelijk retourvlucht met twee enkele vluchten.

Roadtrip West Amerika

Een roadtrip door West Amerika begint in San Francisco. Vervolgens het groene Yosemite National Park en verder naar Sequoia National Park. Los Angeles, met zijn Hollywood Boulevard, Santa Monica en Venice Beach. Vervolgens naar Las Vegas, het gok walhalla van Amerika. De roadtrip gaat van het ene naar het andere nationale park: Zion National Park, Bryce Canyon en Arches National Park en het Antelope Canyon. San Diego is de plek waar de bijzondere roadtrip door West Amerika eindigt.

Verblijf

Kosten van hotelkamers zijn in het algemeen vergelijkbaar met Nederland, ongeveer € 75,-. Voordeel is dat er een grote keuze is in kamers. Airbnb is natuurlijk ook mogelijk en meestal voordeliger. Veel hangt af van de locatie. Steden zijn duurder en bij toeristische plekken wordt ook de hoofdprijs gevraagd.  
Vervoer
Amerika is een auto land. Niet alle plekken kun je met het openbaar vervoer bereiken. Afhankelijk van de auto, een middenklasser, minivan of SUV ben je gemiddeld zo’n €200 per week kwijt all inclusive. Brandstof is een stuk voordeliger vergeleken met Nederland. Tanken doe je in Amerika door eerst te betalen en dan te vullen. Zorg zelf voor navigatie. Hier worden flinke meerprijzen voor berekend.

Voeding

Eten en drinken is ook vergelijkbaar met Nederland. In supermarkten wordt alles exclusief btw geprijsd. Supermarkten zijn in Amerika XXL winkels waar alles te koop is. De Walmarkt is een gemiddelde keten. De Aldi is net zoals in Nederland een van de voordeligste. Artikelen zijn voornamelijk in grootverpakkingen; de gemiddelde Amerikaan houdt van groot inkopen. De Publix en Whole Foods zijn duurder, maar zijn meer gericht op verse producten.
 
Amerika is het land van McMoney, de ultieme markt, the real thing. De nationale cultuur wordt bepaald door geld uitgeven. Er is veel en het kan goedkoop. Leven in het consumptieparadijs! Maar met volop nationale parken. De dollar is vandaag duur. Dit betekent dat je minder dollars krijgt voor de euro. Eén dollar kost thans €0,90!Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
      Boeken van een vakantie
      Lees goed over de bestemming
      Zorg dat je goed verzekerd bent
      Wat moet je meenemen?
      Hoe laat je je huis achter?
      Bellen in het buitenland
      Vergelijk reisverzekeringen
      Geld besparen op vakantie
      Roadtrip kan voordelig
      Je eigen pasfoto´s maken
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie