Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Boeken van een vakantie
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Voorbereiding > Boeken van een vakantie

Boeken van een vakantie

Vakantie boeken

Het boeken van een vakantie is niet iets wat je onvoorbereid doet. Als je voor het boeken eerst wat rondkijkt bij reisbureaus, reisorganisaties en internetsites, kan je snel veel geld besparen.

Het plannen van de vakantie

Voor je de vakantie boekt is het verstandig om goed na te denken over de locatie waar je heen wilt. Hiervoor moet je het reisdoel in je achterhoofd houden. Als je een strandvakantie wilt, boek je een accommodatie dat vlakbij het strand is. Als de locatie ver van het strand is, moet je nog veel extra vervoerskosten maken.

Last-minutes zijn reizen, of vluchten die op het laatste moment aangeboden worden. Deze zijn meestal goedkoper, omdat er anders een lege plek in het vervoer of de accommodatie is.  

Tijd van het jaar

Let goed op in welk seizoen je op vakantie gaat. Tijdens de schoolvakanties en feestdagen (in Nederland maar ook speciale festivals in het vakantieland) vallen onder het hoogseizoen. Vanzelfsprekend is op vakantie gaan in het hoogseizoen duurder dan in het laagseizoen. In het laagseizoen zijn vaak kortingen nog te regelen als je de vakantie direct bij de accommodatie boekt. Kijk ook goed naar wat de accommodatie je biedt. Full-pension, All-in, gratis internet, fietsen.

Als er een zwembad bij de accommodatie aanwezig is, hoef je niet elke dag naar het strand, maar kan je ook een dagje bij de accommodatie blijven.

Combineer vluchten

Door vluchten te combineren kun je behoorlijk wat geld besparen. Het is voor de consument duurder om rechtstreeks naar de plek van bestemming te vliegen. Vluchten met een tussenlanding zijn vaak goedkoper. Wel kost je dit extra reistijd. Bereken van te voren of het wel de moeite waard is om een vlucht met tussenstop te nemen. Busreizen zijn vaak ook prima en een goedkoop alternatief voor de wat kortere afstanden binnen Europa.

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
      Boeken van een vakantie
      Lees goed over de bestemming
      Zorg dat je goed verzekerd bent
      Wat moet je meenemen?
      Hoe laat je je huis achter?
      Bellen in het buitenland
      Vergelijk reisverzekeringen
      Geld besparen op vakantie
      Roadtrip kan voordelig
      Je eigen pasfoto´s maken
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie