Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Zorg dat je goed verzekerd bent
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Voorbereiding > Zorg dat je goed verzekerd bent

Zorg dat je goed verzekerd bent

Tijdens en voor de vakantie kan er veel gebeuren waardoor je schade hebt, ziek wordt of niet op vakantie kan. Om hierdoor niet in de problemen te komen, is het belangrijk dat je een goede verzekering hebt. Hier kan je op besparen, maar het kan ook ervoor zorgen dat je achteraf niet met grote lasten zit.

Annuleringsverzekering

In de loop naar de vakantie kan er vanalles gebeuren waardoor je niet, of op een andere datum weg kan. Om te voorkomen dat je alles wat je (aan-)betaald hebt kwijt bent, kan je je daarom verzekeren. Door een annuleringsverzekering af te sluiten ben je daarvoor verzekerd. Je hebt dan recht op een deel van het bedrag. Hoe eerder je annuleert, hoe meer geld je terug krijgt.


Deze verzekering is niet verplicht en wordt ook vaak niet afgesloten. Als de tijd tussen het boeken en echt op vakantie gaan klein is, zijn er minder mensen die hem afsluiten. De kans dat er iets gebeurd waardoor je niet weg kan blijft altijd bestaan en zelfs met verzekering krijg je nog niet alles terug. Het is belangrijk dat je hier een goede afweging maakt. 

Reisverzekering

Er zijn twee soorten reisverzekeringen. De doorlopende reisverzekering en de tijdelijke reisverzekering.

Als je meer dan drie weken per jaar, of meer dan drie keer op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering vaak de beste keuze. De doorlopende reisverzekering heeft als voordeel dat je hem in één keer kan betalen, hierdoor krijg je meestal een leuke korting. Door de reisverzekering naast  je zorgverzekering te leggen, kan je controleren of je niet dubbel aan het betalen bent. Ook kan je de reisverzekering aanvullen met extra opties. Bijvoorbeeld voor hoge risico vakanties (duiken, bergbeklimmen en skieën).

Als je minder vaak of korter op vakantie gaat is een tijdelijke reisverzekering handig. Deze verzekering is afhankelijk van de reisduur en de verschillende extra kosten. Sommige georganiseerde vakanties hebben als voorwaarden dat je een reisverzekering hebt afgesloten.

De ANWB Reisverzekering heeft een handige tool waarmee je snel kunt zien of je beter een doorlopende of een kortlopende reisverzekering kunt nemen. Je vult je gegevens in en je weet direct waar je aan toe bent.

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
      Boeken van een vakantie
      Lees goed over de bestemming
      Zorg dat je goed verzekerd bent
      Wat moet je meenemen?
      Hoe laat je je huis achter?
      Bellen in het buitenland
      Vergelijk reisverzekeringen
      Geld besparen op vakantie
      Roadtrip kan voordelig
      Je eigen pasfoto´s maken
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie