Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Wat moet je meenemen?
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Voorbereiding > Wat moet je meenemen?

Wat moet je meenemen?

Als de vakantie dichterbij komt, wordt het tijd om je spullen in te pakken. Door hier wat meer tijd voor te nemen, kom je op vakantie voor minder verrassingen te staan.

Een checklist als hulpmiddel

Door bij het inpakken goed op te letten en bij te houden wat je mee neemt, kun je voorkomen dat je op vakantie nog heel veel erbij moet kopen. Deze checklist helpt je ook weer bij het inpakken van je spullen voor je weer naar huis gaat. Zo weet je zeker dat je ook weer alles mee naar huis neemt. Er zijn op het internet ook hulpmiddeltjes om op een snelle en eenvoudige manier zo een lijstje te maken. Bijvoorbeeld op de site van Meenemen.nl kun je door een paar vakjes aan te klikken al een complete lijst uitprinten.

Neem een koeltasje mee

KoeltasHet is handig om een koeltas mee te nemen waar precies een 1 liter fles in kan. Wanneer je dan een dagje weggaat kan je een koude fles drinken meenemen, het drinken blijft zo lekker koud en je hoeft onderweg geen drinken te kopen. Als je de fles in de supermarkt koopt ben je namelijk voordeliger uit dan als je het in een touristenwinkeltje koopt. Aan de meeste tasjes zit een schouderband, hierdoor kan je hem makkelijk meedragen.

Handbagage

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, moet je rekening houden met het gewicht van je bagage. Je mag per persoon 20 kilo aan bagage meenemen. Als je meer meeneemt, kan de luchtvaartmaatschappij je hiervoor een toeslag rekenen. Dit verschilt van 1.50 tot zelfs 15 euro per kilo!

In je handbagage hoort natuurlijk geld, paspoort en je ticket. Een setje kleding en je tandenborstel, voor het geval de bagage later aankomt. In veel, goedkope, vluchten wordt er geen eten en drinken meer geserveerd, deze kan je wel in het vliegtuig kopen. Daarom kan je ook wat eten of te drinken in je handbagage meenemen. Hoewel er nieuwe beveiligingseisen zijn, waardoor er bijna niets vloeibaars meer het vliegtuig in mag.

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
      Boeken van een vakantie
      Lees goed over de bestemming
      Zorg dat je goed verzekerd bent
      Wat moet je meenemen?
      Hoe laat je je huis achter?
      Bellen in het buitenland
      Vergelijk reisverzekeringen
      Geld besparen op vakantie
      Roadtrip kan voordelig
      Je eigen pasfoto´s maken
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie