Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op je vakantie. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Lees je goed in over de bestemming
thema: vakantie
 
   Tips om te besparen > Vakantie > Voorbereiding > Lees goed over de bestemming

Lees je goed in over de bestemming

Door voor je vertrek en tijdens je vakantie in gidsen te lezen wat en te doen is, weet je precies wat er allemaal te doen is. Hierdoor kan je afwegingen maken waar je heen gaat.

Internet, een bron van informatie

Over elke reisbestemmening en elke locatie staat wel iets beschreven op het internet. Soms staat het hotel waar je heen gaat er al op. Deze informatie is ideaal te gebruiken voor het boeken van een vakantie. Zo zijn er sites waar er meningen gegeven worden over de reisbureaus of over de accommodatie.

Informatie over je bestemming is ook op veel websites te vinden. Reisverhalen, maar ook informatie over de activiteiten, de musea en over de bereikbaarheid is meestal goed te vinden.

Reisgidsen en brochures

Reisgidsen zijn er in allemaal soorten en maten. De reisgidsen bieden een uitgebreid overzicht van wat er te doen is, waar het leuk is, hoe laat je het beste kan gaan en meestal ook allemaal goedkope plaatsen en bezienswaardigheden. De kaarten hebben meestal een lijst met veel gebruikte woorden in de taal van het land, het kopen van een woordenboek is dan niet nodig. Ook zit er meestal een kaart of een soort stratenboek in.

De reisgidsen zijn meestal duur. De bibliotheken hebben meestal een grote collectie met reisverhalen, hiervoor moet je meestal wel lid van een bibliotheek zijn. Ook goedkope boekenwinkels als De Slegte hebben goedkope boeken. Veilingsites als Marktplaats, Ebay en tweedehands boekenwinkels hebben meestal een grote collectie met tweedehands reisgidsen. 

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Vakantie links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vakantiekosten
 
   Voorbereiding
      Boeken van een vakantie
      Lees goed over de bestemming
      Zorg dat je goed verzekerd bent
      Wat moet je meenemen?
      Hoe laat je je huis achter?
      Bellen in het buitenland
      Vergelijk reisverzekeringen
      Geld besparen op vakantie
      Roadtrip kan voordelig
      Je eigen pasfoto´s maken
   Vervoer
   Accommodatie
   Recreatie