Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 15 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Carpoolen naar het werk
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Collectief > Carpoolen naar het werk

Carpoolen naar het werk

Voelt u er niet zoveel voor om uw auto te delen omdat u geen zin heeft in afspraken, contracten en dergelijke met vrienden of buren? Bespaar dan honderden euro’s per jaar door carpoolend naar uw werk te gaan (afhankelijk van hoe vaak en hoe ver u carpoolt).

Carpoolen

Een auto delen kan ook alleen voor woonwerkverkeer. Zo kunt u in uw eigen auto zelf aan het stuur zitten en bij iemand anders als passagier meerijden. Dit zogenaamde carpoolen kan u veel geld besparen.
Informeer op uw werk naar mensen die bij u uit de buurt komen of vraag in uw woonomgeving naar mensen die voor hun werk dezelfde kant op moeten.
Het is niet per se nodig om bij elkaar om de hoek te wonen als u carpoolt. Ook werken hoeft niet op exact dezelfde plaats. Voor de eerste of laatste paar kilometers die u onverhoopt alleen moet afleggen, is het wellicht een idee om een vouwfiets aan te schaffen.

Besparing

veel geld besparen door regelmatig te carpoolenMet regelmatig carpoolen kunt u aanzienlijke bedragen besparen. Volgens het Nibud zijn bedragen van tegen de €1.300,- te besparen als u met één ander iemand carpoolt (uitgaande van 4x carpoolen per week en een reisafstand van 50 km enkele reis). Bij carpoolen met meerdere mensen loopt dit bedrag nog meer op.

Online initiatieven

Voor mensen die in hun buurt of op het werk geen mede-carpoolers kunnen vinden, is er ook de mogelijkheid om op het internet te zoeken naar mensen die dagelijks of wekelijks dezelfde route afleggen.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
         Deel een auto
         Carpoolen naar het werk
         Samen staat u sterk
         Verhuur je auto
         Besparen met leasen: 5 tips
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer