Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Een lening aanvragen met lage rentes
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Leningen > Een lening aanvragen met lage rentes

Een lening aanvragen met lage rentes

Er zijn altijd wel situaties denkbaar dat je meteen geld nodig hebt. Omdat de verwarming is uitgevallen, omdat de Cv-ketel weigert dienst te doen of de wasmachine is vastgelopen. Ook de auto is dikwijls een kostenpost. Er is een dure reparatie nodig vanwege de periodieke APK keuring. Een andere auto of toch maar nieuwe banden en een grote beurt? Er zijn vele situaties dat er acuut geld nodig is. Is er geen of te weinig spaargeld dan is lenen een mogelijkheid.

Rente is laag

Lenen kost altijd geld. Een pluspuntje; de rente op leningen is relatief laag. De huidige rente van een persoonlijke lening bedraagt nu zo’n 3,5 procent. Dit geldt dan voor leningen met een vaste looptijd. De wasmachine gaat gemiddeld vijf jaar mee en een duurzame Cv-ketel zelfs ruim 15 jaar. Een lening met een looptijd van drie jaar is dan uitstekend geschikt. De lening is afgelost voordat het product is afgeschreven en dat is een prettig gegeven.

Woning als onderpand

Leningen voor woonverbetering zijn in principe aftrekbaar als een lening met vaste looptijd wordt genomen. Het is niet nodig dat er een extra hypothecaire lening wordt afgesloten. De Cv-ketel valt in deze categorie zoals ook kosten voor isolatie. Is de rente aftrekbaar dan scheelt dat afhankelijk van de tariefgroep snel zo’n één procent. Lenen wordt dan voordeliger. Wordt gekozen voor een Hoogrendementsketel dan bespaar je waarschijnlijk ook op het verbruik. Het voordeel compenseert vervolgens de rentekosten.

Gemakkelijk aanvragen lening

Voor leningen hoef je geen langdurige gesprekken te voeren met banken of instellingen. Bij alle geldverstrekkers kun je online lening aanvragen. Aan de hand van de gevraagde informatie en indiening van bewijsstukken wordt een maximaal leenbedrag vastgesteld. Dit is afhankelijk van inkomen, vaste lasten, persoonlijke situatie en mogelijke andere aflossingen op schulden. Hoe korter de looptijd hoe minder rente er betaald dient te worden. Kies je voor een doorlopend krediet dan kun je het bedrag wat je aflost weer opnemen tot het maximale bedrag wat afgesproken is. Dit kan handig zijn echter er zijn wat min punten voor deze kredietvorm.

Bij een doorlopend krediet zijn de rentekosten niet fiscaal aftrekbaar. Ook niet als de kosten zijn gemaakt ten behoeve van een woning. De belastingdienst accepteert uitsluitend leningen met een vaste looptijd.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
      Los je schulden af
      Voorkom rood staan
      Doorlopend krediet - creditcard
      Bij financiŽle meevaller aflossen
      Prepaid creditcard
      Hypotheek afsluiten
      Hoe bespaar je op je lening?
      Hoeveel kan ik lenen
      Tips voor lenen van geld
      Een lening aanvragen met lage rentes
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig