Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 5 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Huurwoning delen met een vriend
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Huurwoningen > Huurwoning delen

Huurwoning delen met een vriend

Wil je graag een huurwoning delen met een vriend? Samen huren is een mogelijkheid en daarover informeren we je graag. Misschien heb je wel eens gehoord van Friends contracten. In de tv serie Friends komt het ook voor, vrienden delen hier samen een appartement. Je kunt hierdoor zelf kiezen met wie jij een woning wilt delen. Het vraagt ook wel wat verantwoordelijkheden van alle huurders. Je bent namelijk allemaal samen verantwoordelijk voor het betalen van de totale huur. Als een van de bewoners gaat verhuizen, dan moet je daar de huurbaas wel over inlichten. De huurders die dan achter blijven mogen dan wel zelf voor een nieuwe huisgenoot zorgen. Het voordeel daarvan is dat jij samen met anderen kunt bepalen wie er bij je komen wonen. Je kunt ook de keuze maken om samen een huurwoning te delen. In Utrecht wonen de meeste woning delers
huurwoning-delen.jpg

Overeenkomst afsluiten huurwoning

Als je samen met een vriend een huurwoning gaat delen, is het belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt. Deze afspraken kun je het beste op papier zetten. Vaak denk je dat het niet nodig is, maar geldzaken moet je sowieso op papier zetten, zekerheid voor beide partijen. Zet op papier wanneer je gaat huren en tot wanneer en wanneer er welk bedrag wordt voldaan. Onderling kun je nog afspraken maken over wie welke kamer als “eigen” ruimte heeft en wat je doet met schoonmaken. Samen of iedere week een persoon? Het is belangrijk dat je er onderling goede afspraken over maakt, zodat er geen gedoe over kan ontstaan.

Op zoek naar een huurwoning

Samen een leuke periode gehad op school of ga je dit jaar samen afstuderen? Een goede reden om samen op zoek te gaan naar een huurwoning. De uren buiten je studie om kun je dan samen ook aan de studie besteden en elkaar hierin bijstaan. Zorg dat je weet wat de voordelen zijn als je samen gaat huren: je deelt namelijk de kosten en de verantwoordelijkheid samen. Maar het is ook een stuk gezelliger. Je kunt samen vrienden ontvangen samen leuke dingen ondernemen. Een eigen ruimte is vaak ook prettig, vaak worden een badkamer, wc, keuken en woonkamer gedeeld en heeft ieder nog een eigen ruimte om zich even terug te trekken. Hierdoor heeft elke bewoner een stukje privacy als hij of zij daar behoefte aan heeft.

Samen huren is leuker en aantrekkelijker

Als je samen een huurwoning gaat delen, is het voor jou financieel aantrekkelijker en meestal kun je dan ook een duurdere en grotere woning huren. Je hebt meer ruimte tot je beschikking en misschien ook wel een kleine tuin. Let goed op met wie je gaat huren en maak daar duidelijke afspraken over. Je brengt nu wel veel tijd samen door en je moet het wel goed met elkaar kunnen vinden wil je echt alles samen kunnen doen. Sluit daarom samen een overeenkomst af die je allebei ondertekent als je samen een huurwoning gaat huren. Je tekent er dan allebei (of meer personen) voor dat je je aan de afspraken moet houden en neemt je verantwoordelijkheid.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
         Op kamers
         Ontdek de huurmarkt
         Huurwoning delen
         Besparen woonlasten voor studenten
         Een huis huren
         3 bespaartips voor je op kamers gaat
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling