Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Doe langer met je mobiel
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Telefonie > Doe langer met je mobiel

Doe langer met je mobiel

Nederlander wil langer met mobieltje doen om geld te besparen

Besparen op je mobielNederlanders doen gemiddeld 3,8 jaar met een mobiele telefoon. Een groot deel van de Nederlanders blijkt het niet zo belangrijk te vinden om met het nieuwste type mobiel rond te lopen. Uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van aanbieder Simyo onder 760 mobiele telefoon bezitters blijkt dat 59 procent van de ondervraagden liever met een ouder, nog goed werkend model rondloopt, als daar kosten mee bespaard worden.

Nieuw toestel

Mobiele bellers zouden het liefst 5,6 jaar met hun telefoon doen, zo blijkt uit het onderzoek. Van de mobiele telefoongebruikers probeert 69 procent dan ook langer met zijn mobiele telefoon te doen, zodat minder snel een nieuw toestel nodig is. Toch belanden nog veel goedwerkende toestellen in een la omdat men zich laat ‘verleiden’ tot een nieuw abonnement. Zo liggen bij het gemiddelde huishouden in ons land twee goed werkende mobieltjes in een la te verstoffen.

Mobiel besparen

Terwijl Nederlanders zich druk maken om te besparen op verzekeringen en energie, lijkt het telefoonabonnement een nog niet ontdekte categorie. Hoewel 47 procent van de respondenten van mening is dat hun keuze betreffende het aanschaffen van een nieuwe mobiel beïnvloed wordt door de huidige economische situatie, weten zij niet wat bespaard kan worden met andere vormen van mobiele telefonie. Wie immers na twee jaar zijn abonnement opzegt, overstapt op sim only en het oude toestel blijft gebruiken, kan in veel gevallen ruim 25 euro per maand besparen. De ondervraagden dachten dat de gemiddelde besparing 12 euro zou zijn.

Mobiele telefoon mankementen

Mobiele telefoon reparatieDe belangrijkste reden om een telefoon niet meer te gebruiken is dat deze niet meer naar behoren werkt. Hoewel het laten repareren van een fiets of computer heel gebruikelijk is, is de eerste gedachte die 44 procent van de Nederlanders bij een kapotte telefoon heeft, dat zij meteen een nieuwe telefoon moeten kopen.

Mankementen
Mobiele telefoongebruikers zouden bereid zijn jaarlijks €33,60 aan onderhoud uit te geven als de telefoon daardoor langer meegaat. De top 3 van meest voorkomende mankementen ziet er als volgt uit:

1. Batterij loopt snel leeg/laadt niet of slecht op: 48%
2. Software fouten (traag toestel, toestel loopt vast): 21%
3. Knopjes die niet meer werken: 20%

Zelf je mobiele telefoon repareren

Naast het laten repareren van je mobiele telefoon is het zelfs mogelijk om zelf je iPhone repareren. Er zijn verschillende websites waaronder bijvoorbeeld FixjeiPhone waarmee je helemaal zelf je iPhone kunt repareren (zonder technische kennis). FixjeiPhone laat je met behulp van een reparatie handleiding en een video precies zien hoe je het kapotte onderdeel kunt vervangen voor een nieuw onderdeel zoals bijvoorbeeld een nieuw scherm of een batterij.

Door zelf je iPhone te repareren bespaar je flink wat geld en is vaak de kwaliteit van de iPhone onderdelen ook nog eens beter waardoor het toestel vaak ook nog een langere levensduur heeft wat je uiteindelijk ook weer extra geld bespaart. Zo bespaar je met het zelf vervangen van een nieuw iPhone 6 scherm met FixjeiPhone bijvoorbeeld tientallen euro’s op je scherm reparatie!Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
         Bespaar geld op je smartphone
         Telefoonkosten besparen met sim only
         Telefoon
         Mobiele datalimiet
         Besparen op je smartphone
         Bespaar op iPhone accessoires
         Besparen met telefoonhoesjes
         Besparen op je telefoonrekening
         Smartphone bespaartips
         Sim Only internetbundels
         Mobiele telefoons
         Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn
         Betaalbare telefoons
         Doe langer met je mobiel
         Beste smartphones onder 250
         Besparen op mobiel abonnement
         Bespaar op SMS kosten
         Besparen op telefoonkosten
         Refurbished iPhone
         Samenstellen goedkoopste telefoonabonnement
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling