Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar op SMS kosten
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Telefonie > Bespaar op SMS kosten

Bespaar op SMS kosten

sms kostenDe laatste jaren voelen veel mensen zich blind, doof en gehandicapt zonder hun mobiel, terwijl dat 15 jaar geleden nog ondenkbaar was! Een van de belangrijkste redenen waarom ik een mobiele telefoon (prepaid) heb, is om te kunnen sms’en. Ik werk veel vanuit huis en hoef niet zo nodig overal bereikbaar te zijn. Dat staat misschien wel interessant, maar de rust en de vrijheid die het mij zonder dat ding oplevert zijn ook fijn. Ik stuur regelmatig smsjes naar vriendin, vrienden en kennissen. Dat snoept ongemerkt snel mijn beltegoed van 20-30 euro op. Hoe te besparen hierop?

Wat voor abonnement

Uiteraard goed opletten bij het afsluiten van abonnementen. Wat is voordelig? Hoeveel ruimte zit er in het pakket? Dat soort vragen. Via Skype kun je prima, soms gratis of toch zeker voordelig sms’en (en bellen). Andere sites beweren dat je vanaf hun site gratis kunt sms’en. De kosten zouden dan worden gedekt door advertenties. Er staat dan bijvoorbeeld: ‘Zo vaak als je wilt kun jij een gratis SMS versturen. Naar wie je maar wilt en wanneer je maar wilt: zonder verborgen kosten of ongewenste reclame verstuur je jouw gratis SMS’.
smsNatuurlijk kun je direct na jouw inschrijving al sms’en. Dat is de geraffineerde verleiding; er is vrijwel altijd een addertje onder het gras. Zoek dat goed uit, want helemaal gratis is het vrijwel nooit. Alleen de zon gaat voor niets op!

Websites

Zo vragen sommige websites of je regelmatig enquetes wilt invullen. Dan staat er zoiets als: ‘Extra credits verdien je door de websites van de adverteerders te bezoeken, enquetes in te vullen of door anderen op jouw creditlink te laten klikken’. En van dat laatste gaan mijn haren recht overeind staan. Wat bedoelen ze daarmee? Dat wil ik niet eens uitproberen, want eenmaal aangemeld... Als de voorwaarden gunstig zijn en als je veel smsjes verstuurt, kán het inkopen van credits voordeliger zijn dan via je eigen mobiele abonnement.
Zoek dit ook van tevoren goed uit. Vaak worden alleen de voordelen genoemd. De nadelen mag je later zélf ontdekken. Kijk ook op forums, want bijvoorbeeld smsjes die via het buitenland lopen, kunnen je veel geld kosten.

SMS Alternatieven

Denk ook aan de alternatieven. Is bijvoorbeeld elkaar ‘ordinair’ even bellen niet voordeliger?! Of ga pingen via een Blackberry (Ping! of PingChat!). Gratis smsen via internet is mogelijk met een smartphone via WhatsApp en Blackberry Messenger. Maar ook zonder telefoon kun je SMS-en: via de computer, zoals met het eerder genoemde Skype. Sommige providers bieden gratis diensten aan, zoals (slechts) één smsje per dag. Of zoals KPN die 20 smsjes per maand biedt, maar dan wel mét reclame. Wil jij dat wel. Wil de ontvanger dat wel? Pas op met sites waarvoor (betaald) lidmaatschap nodig is om gratis credits te ontvangen: soms kun je niet eens je eigen nummer nummer als afzender gebruiken; of word je ook lastig gevallen door SPAM. Voor dit alles geldt: eerst goed uitzoeken, neem ruimschoots bedenktijd en eventueel dan pas reageren!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
         Bespaar geld op je smartphone
         Telefoonkosten besparen met sim only
         Telefoon
         Mobiele datalimiet
         Besparen op je smartphone
         Bespaar op iPhone accessoires
         Besparen met telefoonhoesjes
         Besparen op je telefoonrekening
         Smartphone bespaartips
         Sim Only internetbundels
         Mobiele telefoons
         Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn
         Betaalbare telefoons
         Doe langer met je mobiel
         Beste smartphones onder 250
         Besparen op mobiel abonnement
         Bespaar op SMS kosten
         Besparen op telefoonkosten
         Refurbished iPhone
         Samenstellen goedkoopste telefoonabonnement
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling