Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Showmodellen of retourmodellen
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Showmodellen of retourmodellen

Showmodellen of retourmodellen

Showmodellen

Showmodellen lampen

Producten die licht beschadigd zijn en producten die in de showroom hebben gestaan worden vaak met korting verkocht. Veel mensen deinzen daar voor terug omdat ze bang zijn voor problemen bij ruilen en met de garantie. Deze angst is niet helemaal onterecht. In veel gevallen kun je deze artikelen namelijk niet ruilen. Vaak wordt ook de fabrieksgarantie op beschadigde producten en showmodellen ingetrokken, de enige manier om daar achter te komen is vooraf na te gaan onder welke condities de winkelier zijn uitverkoopproducten verkoopt.

Maak dus duidelijk afspraken met de winkel als je licht beschadigd of een product wat als showmodel gebruikt is aanschaft. Het is handig deze afspraken vast te leggen zodat op later tijdstip geen onduidelijkheid kan ontstaan.

Overigens gelden bij dit soort producten gewoon de regels van de wettelijke garantie.

Producten met schade zijn goedkoper vanwege de specifiek beschreven beschadiging, Als na de aankoop van je product zich een andere schade voordoet kan je terug gaan naar de winkel.
Ruilen is geen recht maar dit is een gunst, dus dit kan wel worden uitgesloten.

Retourmodellen

Je kan artikelen goedkoop aanschaffen door modellen te kopen die de fabrikant of importeur terug heeft gekregen omdat mensen het product hebben uitgeprobeerd of omdat er iets aan mankeerde. Dergelijke producten worden vaak opnieuw verkocht. Het zou zonde zijn ze gewoon weg te gooien. De prijzen voor zulke 'tweederondeproducten' liggen een stuk lager dan normaal. het kan dan ook heel aantrekkelijk zijn om daarvan te profiteren.

Hierbij is het natuurlijk essentieel dat je weet dat het om een retourmodel gaat . Dit wordt niet altijd in de winkel verteld. gelukkig kom je zelf een heel eind als je op de volgende punten let.
- Is de verpakking al een keer open geweest?
- Zit er dubbel plakband op de naden van de verpakking?
- Ziet u vingafdrukken op de knoppen of op de afstandsbediening?

In de winkels met een niet-goed-geld-teruggarantie loop je een grotere kans om een retourmodel te kopen dan in een winkel zonder zo'n garantie.

Bij verschillende winkels is het mogelijk om artikelen/apparaten met een grote korting aan te schaffen die bijvoorbeeld in de showroom hebben gestaan en lichte beschadigingen vertonen. Ook gaat het hier om artikelen die terug gebracht worden door consumenten die bijvoorbeeld ontevreden zijn over het artikel.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling