Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    De helft besparen met een refurbished iPhone
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Telefonie > Refurbished iPhone

De helft besparen met een refurbished iPhone

Je wilt graag een smartphone, maar niet de hoofdprijs betalen? Dan is een refurbished toestel een optie. Een refurbished telefoon is eerder gebruikt, maar volledig gerepareerd, schoongemaakt en voorzien van nieuwe onderdelen én de nieuwste software. Zo nodig is het product voorzien van nieuwe onderdelen zoals een batterij of nieuwe behuizing. Hierdoor is het product kwalitatief gelijkwaardig aan een nieuw exemplaar, maar dan goedkoper.

Een nieuwe iPhone 11 kost al gauw 800 euro. Zo’n prijs wil en kan niet iedereen betalen. Koop je een smartphone in combinatie met een abonnement dan is er een registratie bij Bureau Krediet Registratie. Koop je bijvoorbeeld een iPhone 7 refurbished dan is de prijs €349,00 voor 128GB; iPhone 8 (64GB) €449,00 en iPhone X (64 GB) €749,00. Gemiddeld zijn de prijzen de helft van de bruto adviesprijs.

Keurmerk Refurbished

Een speciaal keurmerk moet kopers van refurbished smartphones garanderen dat een tweedehands telefoon van uitstekende kwaliteit is. Het nieuwe Keurmerk Refurbished moet zekerheid bieden over de kwaliteit van de toestellen, vinden Techniek Nederland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en enkele grote refurbished smartphone-verkopers. Drie bekende verkopers mogen het keurmerk hanteren: Forza Refurbished, Leapp en Renewd. Het keurmerk geldt in eerste instantie alleen voor iPhones. Bedoeling is dat het keurmerk wordt uitgebreid naar Android-toestellen, zoals de Samsung Galaxy S-reeks.

Het keurmerk houdt in dat elke smartphone op minstens 50 punten is geïnspecteerd. Gekeken wordt naar besturingssysteem, de aanraakfuncties, cameralens, microfoon en de werking van bluetooth en Wifi. Onderdelen die kapot of ernstig beschadigd zijn, dienen vervangen te worden. Er geldt een garantie van 24 maanden. Keurmeester TÜV Nederland verricht controles via technische audits.

In 2018 had ongeveer 2 procent van de Nederlanders een refurbished toestel. Apple is met grote afstand het populairste toestel. Van elke 100 verkochte refurbished smartphones zijn er 94 iPhones en slechts 6 Android. Dankzij het keurmerk zal de populariteit van refurbished telefoons toe nemen. Het Keurmerk Refurbished biedt consumenten meer vertrouwen en zekerheid bij het aanschaffen van refurbished producten. Wel zijn er drie cosmetische gradaties; de eerste categorie heeft geen gebruikssporen; bij de tweede categorie zijn er lichte krasjes aanwezig op een licht gebruikt exemplaar. Bij categorie drie kun je een diepere kras verwachten op de achterkant van een zichtbaar gebruikt apparaat.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
         Bespaar geld op je smartphone
         Telefoonkosten besparen met sim only
         Telefoon
         Mobiele datalimiet
         Besparen op je smartphone
         Bespaar op iPhone accessoires
         Besparen met telefoonhoesjes
         Besparen op je telefoonrekening
         Smartphone bespaartips
         Sim Only internetbundels
         Mobiele telefoons
         Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn
         Betaalbare telefoons
         Doe langer met je mobiel
         Beste smartphones onder 250
         Besparen op mobiel abonnement
         Bespaar op SMS kosten
         Besparen op telefoonkosten
         Refurbished iPhone
         Samenstellen goedkoopste telefoonabonnement
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling