Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Televisie
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Televisie

Televisie

televisieVergelijk prijzen bij het aanschaffen van tv’s op internet. Je kan beter geen plasmascherm kopen aangezien deze erg duur is in verbruik. Televisie kan je via de kabel, satelliet of digitaal ontvangen. Met een startpakket ben je zo goedkoop mogelijk uit. Naar verwachting zal het analoge signaal tussen 2010 en 2015 worden uitgezet. Je zal dus vroeg of laat moeten overstappen naar digitale televisie.

Kies voor een gecertificeerde satellietdealer

Satelliet schotelWanneer je via de satelliet televisie wilt kijken, zorg er dan voor dat je de installatie bij een gecertificeerde satellietdealer koopt. Zo ben je er zeker van dat de satelliet volgens de normen wordt geïnstalleerd. Een eenmalige investering voor een standaard satellietset kost gemiddeld €299,-. De kosten van eventuele installatie voor een standaard satellietset zijn minimaal €99,-. Satellietontvangst biedt alle Nederlandse publieke en commerciële zenders vanaf €3,33 euro per maand.

Koop geen plasma tv

Plasma schermEen grote plasma tv is erg mooi, maar gebruikt wel ruim drie maal zoveel energie dan een gewone televisie. Dat scheelt op jaarbasis al gauw 10 tot 15% elektriciteit. Het programma Kassa van de VARA maakte bekend dat je aan elektriciteit voor gewone televisie bijna €30,- per jaar kwijt bent en voor een plasma-scherm €105,-. Schaf dus geen plasma-scherm aan als je wilt besparen op je televisie.

Kies goedkope digitale televisie

Hoe minder zenders je in je pakket neemt, hoe minder kosten je per maand heeft. Een basispakket is in prijs te vergelijken met analoge televisie. De kosten hangen af van de aanbieder die je kiest. Je moet in ieder geval altijd een decoder kopen en bij sommige aanbieders moet je ook startkosten betalen. Op elke televisie waar je digitale tv wilt zien, heb je een aparte decoder nodig.

Je hebt keuze uit verzenden via de kabel, de ether, satelliet, internet en mobiele apparaten. Wanneer je kiest voor satelliet zijn de eenmalige kosten hoger dan bij de andere mogelijkheden, maar als je alleen de gratis kanalen wilt bekijken, heb je daarna geen kosten meer. Via internet heb je alleen een ADSL-abonnement nodig tenzij je deze wilt aansluiten op de tv.

Kabel

Negentig procent van Nederland ontvangt radio en televisie via de kabel. Met een kabelabonnement heb je de beschikking over gemiddeld 30 tv-zenders en 39 radiozenders. Dit is een standaardpakket en kost je ongeveer €15,- per maand. Je hebt géén extra apparatuur nodig om het standaardpakket te kunnen ontvangen.

Vergelijk voor de aankoop

Op de volgende websites kan je gemakkelijk televisies vergelijken:

www.kieskeurig.nl
www.vergelijk.nl
www.kelkoo.nl 

Je kan vergelijken op merk maar ook op soort televisie. Bijvoorbeeld op plasma tv of digitale tv.

 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling