Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    7 simpele tips om honderden euro's te besparen op je telefoonrekening
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Telefonie > Besparen op je telefoonrekening

7 simpele tips om honderden euro's te besparen op je telefoonrekening

Telefoonrekeningen van honderden euro's? Je bent niet de enige. Maar ook abonnementen van tientallen euro's zijn onnodig. Hieronder volgen een aantal simpele tips waar je al snel honderden euro’s mee kan besparen.
 

1. Zoek uit wat je belgedrag is

Je kunt natuurlijk best telefoongesprekken korter houden en minder bellen. Door meer te SMS-en, mailen en Whatsappen ben je goedkoper uit. Maar voor de meeste mensen is het telefoongedrag aanpassen niet te doen. Pas dan in ieder geval je abonnement aan op je verbruiksgedrag (zie 3). De gouden regel blijft: pas je belgedrag aan op je rekening en je abonnement op je gedrag.

3. Vergelijk

Het is een kleine moeite om de maandelijkse rekening erbij te pakken en te kijken waar de kosten vandaan komen. Verstandig is om de laatste 3 rekeningen te pakken van de laatste maanden. Kijk vervolgens naar het gemiddelde verbruik van internet, bellen en sms-jes. Vergeet niet te kijken waar jij je abonnement overschrijdt. Zo weet jij precies wat je nodig hebt en kun jij je abonnement aan gaan passen op verbruik zodat je structureel maandelijks geld kan besparen op deze kostenpost . Beter is het om een (Sim Only) abonnement te pakken met een limiet dat iets boven je verbruik zit. Vergelijk daarna de goedkoopste aanbieders van jouw verbruikersgedrag.

5. Sim Only heeft de voorkeur

Betaal het toestel met het geld dat je elke maand bespaart op een duur afkoopabonnement of lease. Losse toestellen in combinatie met (maandelijks opzegbare) Sim Only abonnementen zijn op termijn altijd goedkoper en - ook niet onbelangrijk - je bent veel vrijer in je belgedrag.

7. Informatienummers

Heb je nog een duur abonnement waar je nog een tijd aan vast zit? Zorg er in ieder geval voor dat je binnen de bundel blijft en stap wanneer mogelijk snel af van dure lease en afbetaal abonnementen. Daarnaast: Informatienummers en SMS-en voor een prijsvraag? Niet doen. Via internet is alle informatie te vinden die je nodig hebt en die SMS-jes van €2,50 zijn niet bedoelt om jou iets te laten winnen.

2. Onnodige kosten

Bel je buiten je bundel dan zorgt dit voor onnodig hoge kosten. Breid je bundel uit of schaf een goedkoop tweede toestel aan waarmee je alleen maar belt om zo je telefoonrekening omlaag te krijgen. Tegenwoordig zijn er ook telefoons waar een dubbele simkaart in past, vooral ook handig wanneer je naar of in het buitenland belt. De ene provider kan bijvoorbeeld zorgen voor een goedkoop internet abonnement, terwijl de ander een goedkoop buitenland of mobiel tarief heeft.

4. Los toestel heeft de voorkeur

Het is niet voor niets dat providers graag hebben dat jij bij hen je toestel in termijnen afbetaald, daar verdienen ze bakken met geld mee. Jouw geld! Het is natuurlijk verleidelijk om die nieuwe telefoon te kunnen kopen of te leasen terwijl je het geld niet hebt. Weersta die behoefte en weet dat jij in de toekomst, door een los toestel te kopen, goedkoper uit bent. Al koop je de nieuwste iPhone!

6 Gratis bellen en bellen in het buitenland

Ook het gratis bellen via internet mag niet worden vergeten. Ook op je telefoon kun je namelijk Skype activeren waardoor je met enkel een internetabonnement a €15,- per maand klaar kan zijn. Wie zit tegenwoordig niet op Skype of Whatsapp? Bel je vaak naar het buitenland? Doe ook dat via Whatsapp of Skype of schaf een simkaartje aan voor een specifiek land. Ben je vaak in het buitenland of op vakantie? Zorg dat je daar een simkaart koopt. Het is gemakkelijker dan je denkt en zeker inclusief internetbundel een stuk voordeliger.

Bespaar meer

Eenmalig een avond aan je eigen belgedrag en internetverbruik te besteden levert zeker meer op dan het winnen van die prijsvraag. Ga daarna vooral op zoek naar de goedkoopste aanbieders van Sim Only abonnementen en - mocht niemand dat nog ergens hebben liggen - een voordelig simlock vrij toestel. Binnen enkele uren bespaar je hiermee honderden euro's op jaarbasis. Snel en makkelijk verdient! Benieuwd waar je verder op kan besparen? Ga je andere uitgaven ook eens na en check welke kostenposten bij jou nog meer de pan uit rijzen en hoe je die kosten kunt drukken. Fijne vakantie!
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
         Bespaar geld op je smartphone
         Telefoonkosten besparen met sim only
         Telefoon
         Mobiele datalimiet
         Besparen op je smartphone
         Bespaar op iPhone accessoires
         Besparen met telefoonhoesjes
         Besparen op je telefoonrekening
         Smartphone bespaartips
         Sim Only internetbundels
         Mobiele telefoons
         Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn
         Betaalbare telefoons
         Doe langer met je mobiel
         Beste smartphones onder €250
         Besparen op mobiel abonnement
         Bespaar op SMS kosten
         Besparen op telefoonkosten
         Refurbished iPhone
         Samenstellen goedkoopste telefoonabonnement
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling