Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Stofzuiger
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Stofzuiger

Stofzuiger

De stofzuiger is niet meer weg te denken uit het huishouden van tegenwoordig. Er zijn verschillende type die je kunt kopen in de winkel. Het gaat  met name om de stofzuigers met een stofzuigerzak en de stofzuigers die werken zonder stofzuigerzak.

Stofzuiger met zak

Als je een stofzuiger gebruikt met een stofzuigerzak wacht dan niet totdat de zak helemaal vol is, maar vervang deze als hij voor ongeveer driekwart vol zit. Zorg dat je stofzuigerzak niet helemaal vol komt, want dan hoeft de motor minder te werken om het stof op te zuigen. Hierdoor heeft de motor dus meer kracht en levert die in kortere tijd een betere prestatie. Hierdoor hoef je minder lang te stofzuigen, wat weer energiekosten bespaart.

Stofzuiger met zakHandige stofzuigertip: Als je stofzuigerzak bijna vol is kan je hem ook leegkloppen in de vuilnisbak en hem hergebruiken. Zo hoef je geen nieuwe zak te kopen.

Stofzuiger zonder zak

Sinds enkele jaren zijn er stofzuigers op de markt die werken zonder stofzuigerzak. Het grote voordeel hiervan is dat je nooit meer stofzuigerzakken hoeft te kopen. Als de opvangbak vol is haal je hem gewoon van de stofzuiger en klop je hem leeg in de afvalbak. Deze apparaten zijn iets duurder dan de reguliere stofzuigers maar dit nadeel wordt opgeheven door het niet meer hoeven kopen van de stofzakken.

Stofzuiger zonder zak
 
Handige stofzuigertip: Zet de stofzuiger eens op een lager vermogen, meestal zuigt de stofzuiger net zo goed maar omdat de motor minder hard draait bespaar je energie.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling