Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op je mobiele abonnement doe je zo
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Telefonie > Besparen op mobiel abonnement

Besparen op je mobiele abonnement doe je zo

Besparen, besparen, besparen; we willen het allemaal. Besparen op de energierekening, op het waterverbruik en als het kan ook nog op de boodschappen. Maar wat we vaak vergeten is dat we ook flink kunnen besparen op ons mobiele abonnement. De meest handige tips om op je mobiele kosten te besparen, vind je hier.
mobiele-abbonement.jpg

Stap over op sim only

Nu zijn we vaak erg gehecht aan ons vaste contract, maar een sim only abonnement wordt steeds populairder. Dat is ook niet voor niets; een sim only abonnement kan je namelijk tientallen euro’s per maand besparen! Waar je bij dat vaste contract namelijk maandelijks een kleine 50 euro voor je toestel neerlegt, is dat bij een sim only niet het geval. Daarnaast kun je het sim only abonnement gewoon maandelijks aanpassen, opzeggen of verlengen. Vrijheid blijheid zullen we maar zeggen.

Gebruik die Wi-Fi

Home is where the Wi-Fi automatically connects. Laten we er dan ook eens wat meer gebruik van gaan maken. Die Wi-Fi verbinding bespaart je namelijk de kosten voor het dataverbruik. Daarnaast is die Wi-Fi verbinding tegenwoordig bijna overal wel beschikbaar. Zeg die 4G gewoon lekker uit, en gebruik die (gratis!) Wi-Fi waar en wanneer het mogelijk is.

Bel via het internet

Een vaste telefoonlijn hebben we al even niet meer, maar ook bellen via het mobiele netwerk is steeds vaker verleden tijd. Diensten als Skype, Viber maar ook WhatsApp en Facebook Messenger bieden je namelijk ook gewoon de service om te kunnen bellen. Niet alleen kun je zo (over de wifi) gratis bellen, maar je kan ook nog eens gezellig videobellen!

Stel je datalimiet in

Schiet je vaker over je bundel heen dan eigenlijk de bedoeling is? Stel dan je datalimiet in. Op deze manier krijg je namelijk direct een melding zodra je jouw limiet dreigt te bereiken (met een Android toestel kun je dit gewoon doen onder Instellingen > Dataverbruik). Kun je meteen een extra bundel aanschaffen of die telefoon gewoon even wat minder gebruiken.

Apps en synchronisatie

Wil je besparen op de kosten? Laat dan je apps niet op de achtergrond synchroniseren. Het inladen van nieuwe berichten en media kan stiekem veel data verbruiken. Schakel deze automatische synchronisatie dus uit, of stel het zo in dat er alleen met wifi verbinding gesynchroniseerd wordt. Ook het updaten kun je het beste alleen via de wifi laten doen. Zo verbruik je niet onopgemerkt je data.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
         Bespaar geld op je smartphone
         Telefoonkosten besparen met sim only
         Telefoon
         Mobiele datalimiet
         Besparen op je smartphone
         Bespaar op iPhone accessoires
         Besparen met telefoonhoesjes
         Besparen op je telefoonrekening
         Smartphone bespaartips
         Sim Only internetbundels
         Mobiele telefoons
         Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn
         Betaalbare telefoons
         Doe langer met je mobiel
         Beste smartphones onder 250
         Besparen op mobiel abonnement
         Bespaar op SMS kosten
         Besparen op telefoonkosten
         Refurbished iPhone
         Samenstellen goedkoopste telefoonabonnement
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling