Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 6 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Vijf handige tips voor het samenstellen van het goedkoopste telefoonabonnement
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Telefonie > Samenstellen goedkoopste telefoonabonnement

Vijf handige tips voor het samenstellen van het goedkoopste telefoonabonnement

Het samenstellen van een telefoonabonnement hoeft niet moeilijk te zijn; maar wanneer je het zo goedkoop mogelijk aan wilt pakken wordt het ineens een stuk lastiger. Hoe zorg je er nu voor dat je maandelijks niet teveel kwijt bent aan je mobiele telefoonkosten? We geven je een aantal handige tips.
telefoonabonnementen.png

1. Kijk en vergelijk

Kijk goed naar de tarieven van verschillende aanbieders. Ga op zoek naar de goedkoopste telefoonabonnementen en neem je tijd om de mogelijkheden goed te bekijken en vergelijken. Dat is namelijk de basis van het afsluiten van een contract! Ook fijn om te weten: abonnementen en toestellen kunnen via websites van verschillende aanbieders zomaar eens een stuk goedkoper zijn dan wanneer je ze in de winkel aanschaft of afsluit. Kijk dus niet alleen naar de mogelijkheden in de winkel, maar vergelijk deze ook online even.

2. Kies de juiste vorm

De vorm van het abonnement kan een groot verschil maken wanneer het om de kosten gaat. Heb je bijvoorbeeld nog een goede smartphone op zak en ben je niet direct op zoek naar een nieuw toestel? Dan is een sim-only abonnement een stuk voordeliger (en het geeft je nog flink wat vrijheid ook). Wil je daarentegen een nieuw toestel bij je abonnement, dan is een vast contract een betere optie. Let wel goed op trouwens: sinds 2017 zijn providers verplicht een BKR melding te maken wanneer je een toestel duurder dan 250 euro op afbetaling aanschaft bij je abonnement. Hoewel dit om een positieve registratie gaat (en er hierdoor dus nog niet direct alarmbellen hoeven te gaan rinkelen) is het wel fijn om te weten én in de gaten te houden.

3. Betaal meer voor het toestel

Heb je een nieuw toestel nodig maar wil je de maandelijkse lasten lekker laag houden? Betaal dan wat meer bij voor het toestel van het abonnement. Zo heb je eenmalig een wat hoger bedrag te betalen, maar houd je maandelijks lekker wat meer geld over. Weet je in ieder geval ook zeker dat je niet in het BKR komt te staan!

4. Kijk naar het pakket

Zoek de juiste verhoudingen binnen je pakket. Een hoge belbundel is natuurlijk fijn als je veel belt: maar het is niet direct nodig wanneer je ook over bijvoorbeeld WhatsApp of Skype kunt bellen met een hogere internetbundel. Kijk welke onderdelen van het abonnement het beste bij je mobiele gebruik passen, en waar je eventueel op zou kunnen besparen. Sms’en doen we bijvoorbeeld al veel minder dan even een appje sturen.

5. Zorg voor de juiste bundel

Kies je voor een bundel, zorg er dan in ieder geval voor dat je niet buiten je bundel belt, sms’t of internet verbruikt. Merk je dat je er wat overheen schiet? Pas je bundel dan direct aan. De kosten die buiten de bundel vallen zijn namelijk een stuk hoger dan de daadwerkelijke kosten van het abonnement.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
      Computers
      Televisie
      Showmodellen of retourmodellen
      Stofzuiger
      Wasmachine
      Telefonie
         Bespaar geld op je smartphone
         Telefoonkosten besparen met sim only
         Telefoon
         Mobiele datalimiet
         Besparen op je smartphone
         Bespaar op iPhone accessoires
         Besparen met telefoonhoesjes
         Besparen op je telefoonrekening
         Smartphone bespaartips
         Sim Only internetbundels
         Mobiele telefoons
         Een goede smartphone hoeft niet duur te zijn
         Betaalbare telefoons
         Doe langer met je mobiel
         Beste smartphones onder 250
         Besparen op mobiel abonnement
         Bespaar op SMS kosten
         Besparen op telefoonkosten
         Refurbished iPhone
         Samenstellen goedkoopste telefoonabonnement
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling