Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Los je schulden af
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Leningen > Los je schulden af

Los je schulden af

Stappenplan schulden aflossen

Uit de landelijke cijfers blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders een schuld heeft. Maar hoe komt je uit de schulden? Het is vooral belangrijk om achter het probleem van de schulden te komen. Maak een overzicht van de schulden en bepaal met een maandbegroting hoeveel je kunt afbetalen. Tref vervolgens een regeling met de schuldeisers.

Regeling treffen met schuldeisers

1. Stuur de schuldeisers een brief
Stuur al je schuldeisers een brief waarin je zegt dat je een regeling wilt treffen. Vraag of zij eventuele invorderingsmaatregelen (zoals incasso of loonbeslag) willen stoppen. Het kan zijn dat je niet in staat bent alle schuldeisers nu al maandelijks af te betalen. Vraag dan bijvoorbeeld de grootste schuldeiser(s) of je tijdelijk mag stoppen met het betalen van de aflossingen. Zo word je in de gelegenheid gesteld om eerst kleine schulden af te lossen. Als je de hoogte of maandelijkse betaling niet precies weet, vraag dan om die gegevens.

2. Pas uw gegevens aan
Het kan zijn dat bepaalde gegevens die je eerder hebt ingevuld over je schulden, inkomsten of de uitgaven zijn veranderd na contact met de schuldeisers. Pas dan eerst de gegevens aan. Uit de aangepaste begroting kun je opmaken wat nu je maximale aflossingsruimte is en wat de gewenste aflossingen zijn.

3. Doe een voorstel aan de schuldeisers
Is je maximale aflossingruimte lager dan de som van de gevraagde maandelijkse aflossingen? Je kan dan proberen een voorstel te doen aan de schuldeisers. In dit voorstel verdeel je het maandelijkse aflossingsruimte eerlijk over je schuldeisers.
In een brief aan je schuldeisers kun je uitleggen waarom je de gevraagde aflossingen niet kunt betalen. Je kunt dan je eigen regeling voorstellen.
Gaan alle schuldeisers met de nieuwe aflossing akkoord, dan kun je maandelijks de nieuwe bedragen gaan aflossen tot je schulden volledig zijn afgelost. Gaan niet alle schuldeisers akkoord? Zoek dan professionele hulp bij een kredietbank. Doe dit ook als je schulden uitzonderlijk hoog zijn of wanneer je alleen maar meer schulden krijgt.

4. Maak alle post open.
Gooi de enveloppen weg, zo lijkt de stapel al een stukBlut kleiner, en maak een overzicht van al je schulden.

5. Schrijf op hoe hoog de schuld is en wanneer je had moeten betalen.
Schrijf ook de naam en het telefoonnummer van het bedrijf, het incassobureau of de deurwaarder op. Zo krijg je weer overzicht in je schulden.

6. Bel alle schuldeisers op
Leg uit waarom je nog niet hebt kunnen betalen.
Vraag of je later mag betalen en of je daarover afspraken kunt maken.

7. Maak een maandbegroting
Bepaal aan de hand daarvan hoeveel je kunt afbetalen.

8. Misschien kun je tijdelijk bezuinigen of zijn er mogelijkheden voor extra inkomsten.

9. Overschat je financiële ruimte niet.
Zorg ervoor dat je genoeg overhoudt voor de vaste lasten en gebruikelijke rekeningen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat er meteen weer nieuwe schulden ontstaan.

10. Als je weet hoeveel je per maand kunt inlopen, kun je de schuldeisers bellen om afspraken te maken.
Misschien mag je in termijnen betalen of kun je betalen als het vakantiegeld of de kinderbijslag komt. Betaal eerst de meest dringende achterstanden zoals de huur/hypotheek, rekening van het energiebedrijf en de verzekeringen.

Dit waren 10 tips om niet bij een deurwaarder te belanden, toch te maken met een Deurwaarder mag je hopen op een professioneel deurwaarderskantoor met altijd een juiste oplossing en dat is Huyerincasso.nl

OvereenkomstBeoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
      Los je schulden af
      Voorkom rood staan
      Doorlopend krediet - creditcard
      Bij financiŽle meevaller aflossen
      Prepaid creditcard
      Hypotheek afsluiten
      Hoe bespaar je op je lening?
      Hoeveel kan ik lenen
      Tips voor lenen van geld
      Een lening aanvragen met lage rentes
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig