Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 8 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips voor het afsluiten van een hypotheek
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Leningen > Hypotheek afsluiten

Tips voor het afsluiten van een hypotheek

Als je een huis gaat kopen sluit je hiervoor meestal een hypotheek af. Om zeker te zijn dat je je schuld aan de bank afbetaald gebruik je met een hypothecaire lening je huis als onderpand.

Hoeveel je kunt lenen, hangt af van je inkomen, het eventuele inkomen van je partner, het aanwezige vermogen, je uitgaven, de rentestand én de waarde van het huis dat je op het oog hebt.

hypotheek.jpg

Hypotheek adviseur

De meeste mensen denken dat er bedrijven zijn die onafhankelijk een hypotheek advies uitbrengen. Dit is niet het geval, deze ondernemingen werken namelijk samen met verschillende geld aanbieders en krijgen provisie als ze bij een van deze aanbieders een hypotheek afsluiten.

De adviezen zijn over het algemeen wel nuttig en nemen een hoop werk uit handen. Wel is het verstandig om bij meerdere bemiddelaars of adviseurs hypotheek offertes aan te vragen.

Offerte aanvragen

Het is aan te raden, dat je voor het aanvragen van de hypotheek offerte je eerst goed informeert over de verschillende soorten en aanbod van hypotheken die er op de markt zijn bij verschillende geldverstrekkers. Als je dit eerst uitzoekt kun je gerichter offertes aanvragen.

Hypotheek verstrekker

Een hypotheek verstrekker is een organisatie zoals b.v. NIBC Direct, ING of ABN Amro ) waarvan je de geldlening krijgt. Daartegenover staat dat je aan de hypotheek verstrekker aflossing en rente schuldig bent. De verschillende organisaties bieden andere rentes, waardoor de ene verstrekker een hogere vergoeding voor zijn hypotheek vraagt dan de ander.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
      Los je schulden af
      Voorkom rood staan
      Doorlopend krediet - creditcard
      Bij financiŽle meevaller aflossen
      Prepaid creditcard
      Hypotheek afsluiten
      Hoe bespaar je op je lening?
      Hoeveel kan ik lenen
      Tips voor lenen van geld
      Een lening aanvragen met lage rentes
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig