Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Doorlopend krediet - creditcard
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Leningen > Doorlopend krediet - creditcard

Doorlopend krediet - creditcard

We kennen allemaal de trucs van creditcard maatschappijen, "reken nu af met je creditcard en betaal het pas over 2 maanden aan ons terug" Dit is een dure aangelegenheid en heeft al meerdere consumenten in de schulden gebracht. Hieronder vind je tips om de producten die je nu wil hebben toch aan te kunnen schaffen zonder dat je teveel rente betaald aan de creditcard maatschappij.

Liever krediet dan creditcard

Bij de meeste creditcards kan er gekozen worden voor een echt krediet. Je betaaltCredit cards zolang je rood staat elke maand een afgesproken bedrag. Je leent dus als het ware geld van de creditcard maatschappij. Dit lenen met creditcard als basis kan een dure aangelegenheid zijn. De verschillen tussen de aanbieders van creditcards zijn vrij groot. Bij verschillende maatschappijen betaal je bijvoorbeeld 9.9% op jaarbasis of met een limiet van maximaal 1750.- Euro maar liefst 21% op jaarbasis. Met een doorlopend krediet ben je veel gunstiger uit. Wij raden aan om geen aankopen te doen met een creditcard omdat dit tot hoge schulden met de daarbij behorende kosten leidt.

Toch een creditcard

Heb je toch een creditcard en gebruik je die, dan hebben wij wat handige tips voor je.

1. Betaal op tijd je creditcard rekeningen.
Dit is het belangrijkste ding om je krediet peil te bewaken en hiermee te verbeteren. Betaal altijd het minimumbedrag aan de creditcardmaatschappij en zorg dat de creditcardmaatschappij je altijd kan bereiken via de post.

2. Los je saldo elke maand in.
Als het niet mogelijk is het saldo volledig te betalen doe dit dan zoveel mogelijk, dit bespaart geld op de rentelasten. Als het niet mogelijk is het saldo direct af te lossen probeer dan de volgende maand de creditcard niet te gebruiken zodat de schuld niet verder oploopt.

3. Controleer elke maand het afschrift van de creditcardmaatschappij.
Controleer zorgvuldig of de afschriften van de creditcardmaatschappij correct zijn. De maatschappijen maken niet vaak fouten maar als ze die maken moet de consument zelf actie ondernemen.

4. Breng je saldo van de creditcards naar de maatschappij die het goedkoopst is dus de laagste rente heeft.
Verplaats de openstaande saldi naar de maatschappij met de laagste rente.

5. Onderhandel met je creditcardmaatschappij voor een lager tarief.
Als je een goede krediet geschiedenis heb ben je waardevol voor een creditcardmaatschappij. Vraag de maatschappij naar een manier om de rente te verlagen. Dit is vaak mogelijk maar hiervoor wordt geen reclame gemaakt. Als de rente die je momenteel betaald schrikbarend hoog is, dreig dan je kaart te annuleren en naar de concurrent over te stappen, dit tenzij zij de rente omlaag brengen.

6. Bescherm jezelf tegen creditcard fraude.
Creditcard fraude is een groot probleem maar er zijn een paar handige tips om het risico te verminderen dat dit bij jou gebeurd.
- Onderteken direct je nieuwe kaard
- Wees voorzichtig met het invullen van je creditcardnummer op het internet. Zoek een adres op het internet dat begint met https.  "S" dit wijst er op dat het een beveiligde verbinding is ook moet er een klein hangslot symbool rechts onderaan de pagina staan.

7. Kies de juiste creditcard
Met de diversiteit in keuze tussen verschillende creditcards, is het goed mogelijk dat je een creditcard vind die beter aan je behoeften voldoet. Het is dus aan te raden om de verschillende kaarten te vergelijken.

8. Schaf een creditcard aan bij de ANWB
Wanneer het noodzakelijk of wenselijk is een credit card aan te schaffen kan flink op de jaarkosten bespaard worden wanneer je ANWB-lid bent. In plaats van een reguliere VISA of Mastercard kunnen ANWB-leden een speciale ANWB Visa of Mastercard aanvragen tegen een lager jaartarief. Het ANWB abonnement betaal je toch al, dus dit is een mooi voordeel om mee te pakken.

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
      Los je schulden af
      Voorkom rood staan
      Doorlopend krediet - creditcard
      Bij financiŽle meevaller aflossen
      Prepaid creditcard
      Hypotheek afsluiten
      Hoe bespaar je op je lening?
      Hoeveel kan ik lenen
      Tips voor lenen van geld
      Een lening aanvragen met lage rentes
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig