Als ondernemer kun je vandaag de dag verschillende financieringen voor jouw bedrijf aanvragen. Dit is handig als je zelf over onvoldoende financiële middelen beschikt om bijvoorbeeld te investeren. Voor een langlopende investering biedt een
zakelijke lening uitkomst. Heb je geld nodig om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of om dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf te betalen? Dan is zakelijk krediet een betere keuze. Wanneer je als ondernemer nog niet eerder zakelijk krediet aangevraagd hebt, weet je ongetwijfeld hoe je dit aanpakt. Daarom vertellen wij je in deze tekst precies hoe zakelijk krediet aanvragen in zijn werk gaat.
Wat is zakelijk krediet?
Veel ondernemers hebben weleens gehoord van zakelijk krediet, maar lang niet iedereen weet wat het precies is. Daarom lichten we deze financieringsvorm hier eerst kort toe. Als je zakelijk krediet aanvraagt, zet een geldverstrekker een bedrag voor jou klaar op een speciale rekening. Heb je geld nodig? Dan neem je geld van deze rekening op. Je bepaalt zelf hoe vaak je dit doet en hoeveel je opneemt. In tegenstelling tot een zakelijke lening betaal je bij zakelijk krediet alleen rente over het geld dat je opneemt. Voor zakelijk krediet geldt overigens een standaard looptijd van 36 maanden.
Zoek uit of zakelijk krediet de beste keuze is
Nu je weet wat zakelijk krediet is, wil je mogelijk direct een aanvraag indienen. Toch is dit niet de beste aanpak. Nee, want wij raden je aan eerst uit te zoeken of zakelijk krediet ook de beste keuze is. In sommige situaties is het namelijk beter om voor een zakelijke lening te kiezen. Twijfel je? Bereken dan eerst hoeveel geld je nodig hebt. Wanneer je dit weet, kijk je welke financieringsvorm hier het beste bij past. Om het jou wat makkelijker te maken, kun je op het internet een
zakelijke lening berekenen. Hierdoor weet je binnen de kortste keren of deze financieringsvorm iets voor jou is. Is dit niet het geval? Vraag dan zakelijk krediet aan.
Maak een vergelijking
Ben je al jarenlang klant bij dezelfde bank? Dan zit het er dik in dat je eerst kijkt of je hier zakelijk krediet aan kunt vragen. Als dit kan, dien je mogelijk direct een aanvraag in. Toch is het verstandig om verder te kijken dan jouw eigen bank. Het kan namelijk maar zo zijn dat je bij een andere geldverstrekker aanzienlijk minder betaalt dan bij jouw bank. Daarnaast zijn de voorwaarden elders misschien gunstiger. Reden genoeg om eerst een vergelijking te maken voordat je zakelijk krediet aanvraagt. Hiervoor kun je tegenwoordig vergelijkingssites gebruiken. Zo’n site helpt jou om binnen de kortste keren de beste geldverstrekker voor zakelijk krediet te vinden.
Zorg dat je bekend bent met de voorwaarden
Een zakelijke lening en zakelijk krediet mogen dan veel op elkaar lijken, er zijn we degelijk verschillen. Zo betaal je bij een zakelijke lening rente over het hele bedrag dat je leent, terwijl je bij zakelijk krediet alleen rente betaalt over het bedrag dat je opneemt. Daarnaast is de rente anders opgebouwd. Het rentepercentage van zakelijk krediet is vergelijkbaar met de rekening courant rente bij een bank. Daarnaast zit er verschil in de looptijd. Een zakelijke lening heeft altijd een maximale looptijd van 5 jaar, terwijl de looptijd van zakelijk krediet standaard 3 jaar is. Waar een zakelijke lening niet verlengd kan worden, is dit bij zakelijk krediet wel mogelijk. Aan het einde van de looptijd kijkt een geldverstrekker of het krediet verlengd kan worden.