Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 7 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    3 redenen om een prepaid creditcard aan te schaffen
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Leningen > Prepaid creditcard

3 redenen om een prepaid creditcard aan te schaffen

Haast iedereen doet tegenwoordig wel online betalingen, of het nu gaat om de aanschaf van producten of bijvoorbeeld hotelboekingen voor de volgende vakantie. Vervelend als je de aankoop of boeking wilt afronden, en erachter komt dat betalen alleen met een creditcard mogelijk is. Niet iedereen heeft deze, omdat ze dat niet willen of kunnen.

Een handig alternatief als je wel de voordelen van een creditcard wilt, maar niet de nadelen? Een prepaid creditcard. Wat zijn hiervan de belangrijkste voordelen, ten opzichte van een normale creditcard?

prepaid-creditcard.jpg

Prepaid creditcards voorkomen schulden

Op een prepaid creditcard stort je altijd vooraf krediet voordat je de kaart kunt gebruiken. Je behoedt jezelf tegen schulden omdat je geen geld uitgeeft dat je eigenlijk niet hebt. Sommigen noemen dit misschien ouderwets, maar het is wel een hele verantwoordelijke en verstandige manier van omgaan met geld. Dit is ook erg handig voor mensen waarvan financiële zaken niet hun sterkste punt zijn. Wel het gemak van een creditcard met betalingen in het buitenland en online betalingen, maar geen opbouw van schulden. Een gemakkelijke en veilige manier van het voorkomen van bezoeken van deurwaarders en schuldeisers.

Online betalen en vreemde valuta opnemen in het buitenland

Dit voordeel van een prepaid creditcard noemden we al. Online worden steeds meer producten en diensten aangeschaft zoals kleding, elektronica, boodschappen, vliegtickets en hotelovernachtingen. Daarom is het handig om een kaart te hebben waarmee je deze zonder problemen kunt betalen. Omdat ook pinnen niet bij iedere buitenlandse bank mogelijk is (of dat nu om bijvoorbeeld Britse Ponden of Amerikaanse dollars gaat), en zonder dat het nodig is om veel buitenlandse valuta cash bij je te dragen, heb je met een prepaid creditcard de gelegenheid geld op te nemen zonder er sprake is van een lening.

Geen BKR-registratie

Bij de aanvraag van een normale creditcard checkt de geldverstrekker bij het BKR je kredietwaardigheid, zoals bij ieder krediet. Heb je ooit een betaalachterstand opgelopen bij bijvoorbeeld je hypotheekverstrekker of je telecomprovider, dan heb je hier een negatieve aantekening. Hierdoor wordt een aanvraag bij de meeste creditcardverstrekkers vaak geweigerd. Omdat je bij een prepaid creditcard eerst geld stort en dus niets leent, hebben verstrekkers geen interesse in een kredietwaardigheidscheck bij het BKR.

Goed om te weten

Naast de bovengenoemde voordelen van een prepaid creditcard heeft deze helaas wel het nadeel dat aangeschafte producten niet verzekerd zijn, iets dat bij normale credit cards wel vaak het geval is.

Koop je dingen met een prepaid creditcard, dan is het dus belangrijk dat deze niet beschadigen, gestolen worden of vermist raken.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
      Los je schulden af
      Voorkom rood staan
      Doorlopend krediet - creditcard
      Bij financiŽle meevaller aflossen
      Prepaid creditcard
      Hypotheek afsluiten
      Hoe bespaar je op je lening?
      Hoeveel kan ik lenen
      Tips voor lenen van geld
      Een lening aanvragen met lage rentes
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig